Dakar

Martin van den Brink geeft fink gas in slotfase Dakar 2022 en pakt beste eindklassering ooit in loodzware Rally

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 januari 2022 11:01 • Print artikel

Martin van den Brink heeft op de slotdag van de Dakar Rally nog even ‘flink gas gegeven.’ De rijder in de Mammoet Rallysport Team De Rooy Iveco kwam met een zesde tijd over de streep. Een klein foutje haalde echter na afloop een streep door die rekening.

Dakar 2022


Martin van den Brink leek de snelste man van Team De Rooy te worden. ,,Het ging lekker. We hebben nog goed gas gegeven.’’ De formatie in de oranje kleuren zag na een tijdstraf van twee minuten de zesde plaats echter veranderen in een negende klassering.

,,We hebben twee minuten straf gekregen wegens speeding. Ja, te hard gereden in een gebied waar dat niet mag.’’ De ervaren coureur uit Harskamp toonde in de snelle proef over 164 kilometer zijn snelheid en motivatie. ,,Het was prettig om de rally zo goed mogelijk af te sluiten.’’

Martin, Peter Willemsen en Bernard der Kinderen nemen met tevredenheid afscheid van het evenement in Saoedi-Arabië. ,,Ik ben blij met de dagresultaten en met wat we hebben geleerd over de truck. De zesde plaats is mijn beste klassering in het klassement. Ja, ik ben super tevreden,’’ aldus Martin die zijn veertiende Dakar Rally heeft afgesloten. ,,Daarnaast ben ik natuurlijk super trots op de prestatie van Mitchel, Richard en Bert,’’ aldus de enthousiaste ‘Dakarist’ uit Harskamp.

Kers op verjaardagstaart

Mitchel van den Brink zette de kers op zijn eigen verjaardagstaart. Een tiende plaats in zowel de laatste special als in het algemeen klassement zorgde voor oprechte felicitaties voor de sinds vandaag 20-jarige Harskamper. ,,Het ging best wel hard nog vandaag. We hebben alles uit de kast gehaald en hier en daar wel een paar takjes en struikjes geraakt. De truck is niet ongeschonden aan de finish gekomen. We hebben een voorruit kapot en hier en daar wat deukjes,’’ aldus een lachende Mitchel, die als snelle assistent in de ploeg van Petronas Team De Rooy Iveco een uitstekende indruk heeft gemaakt. De tiende positie in het eindklassement is boven iedere verwachting en geeft hoop voor de sportieve toekomst.

,,We zijn super blij met de tiende plaats. We werden door iedereen van team De Rooy bij de finish opgewacht. Dat was echt een hele leuke ontvangst. We gaan nu de truck wassen en met een fijn gevoel naar het podium. Ik kijk met een goed gevoel terug op de rally. Na een paar kleine problemen in de eerste week is het de laatste week voortreffelijk gegaan. De samenwerking met Richard Mouw en Bert van Donkelaar was perfect. Ik kijk uit naar de toekomst.’’ Tekst: Berry Kamphorst/ Foto: Arjan Schimmel

Kijk HIER voor meer nieuwsberichten over de 2022 Dakar Rally!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS