Formule 1

Martin Brundle's 'onderbuikgevoel' over het pensioen van Lewis Hamilton, de toekomst blijft onduidelijk...

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2022 05:04 • Print artikel

Lewis Hamilton keert mogelijk niet terug naar de F1 komend seizoen 2022. Er waren twaalf maanden geleden al grote twijfels over de toekomst van Lewis Hamilton, toen Mercedes het contract van met hun stercoureur liet aflopen bij de jaarwisseling. Het duurde meer dan twee maanden voordat beide partijen tot overeenstemming kwamen, wat ongemakkelijk dicht bij het nieuwe seizoen was. Hamilton ondertekende slechts een verlenging van twaalf maanden, en daarmee verdwenen alle geruchten dat hij de F1 onmiddellijk daarna zou verlaten. Halverwege het seizoen verlengde de Brit zijn contract tot het einde van het seizoen van 2023.Zijn toekomst staat echter weer in de schijnwerpers, na het controversiële titelverlies van Max Verstappen in Abu Dhabi.

Lewis_Hamilton_7x_world_champion

Opnieuw grote twijfels
Hamilton heeft sinds die enerverende dag niet meer publiekelijk gesproken en heeft iedereen op Instagram ontvolgd. De meestal vocale ster komt zijn contract mogelijk niet na en keert niet terug voor het seizoen van 2022. Al twaalf maanden geleden legde F1-expert Brundle van Sky Sports uit wanneer Hamilton tijd wil besteden aan zijn illustere carrière. Er waren grote twijfels over de toekomst van Lewis Hamilton 12 maanden geleden, toen Mercedes het contract van hun stercoureur liet aflopen bij de jaarwisseling. Het duurde meer dan twee maanden voordat beide partijen tot overeenstemming kwamen, wat ongemakkelijk dicht bij het nieuwe seizoen was.

Een jaar eerder stoppen?
"Mijn gevoel zegt dat hij een jaar eerder zal stoppen in plaats van een jaar te laat", zei Martin Brundle. "Hij zal het niet volhouden tot het bittere einde voor nog een paar dollar, of gewoon om een Formule 1-coureur te zijn, en dat zal hij ook niet nodig hebben. Hij heeft duidelijk andere ambities in zijn leven, maar ik kan me niet voorstellen waarom hij zou stoppen in de komende vijf jaar, of zeker drie. Waarom zou hij?"

Lewis_Hamilton_F1_knielen_Black_Lives_Matter


Verlaten als-ie nog domineert
Michael Schumacher ging op 43-jarige leeftijd met pensioen na het winnen van zeven wereldtitels, maar in zijn laatste jaar eindigde hij als 13e in het rijderskampioenschap met de voor hem onwillige Mercedes. Brundle denkt niet dat Hamilton een soortgelijk pad zal volgen en zal blijven racen als hij niet langer kan strijden om de grootste eer. Hij denkt dat de 37-jarige Brit de sport liever verlaat terwijl hij nog domineert. Maar niet vóór 2024. "Zijn gezichtsvermogen, zijn reacties, niets is weggevallen", voegde Brundle in 2021 toe over Hamilton.

Hellend vlak
"Zodra je gaat vervagen, bevind je je op een hellend vlak. En hij lijkt nog niet te zijn begonnen aan die helling. Michael was in de veertig toen hij met pensioen ging en hij begon veel fouten te maken. De meesten van ons deden dat, je krijgt aan het einde van je loopbaan crashes en je weet niet waarom dat gebeurde. Zo lijkt Sebastian voor mij ook op dat punt aangeland te zijn. Lewis is nog niet op dat punt gekomen en niets is zijn gelijke geweest."

Lewis_Hamilton_wereldkampioen_2019

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS