Formule 1

Martin Brundle vindt dat het moet stoppen!: "Acties Toto Wolff onacceptabel"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2022 06:56 • Print artikel

Martin Brundle heeft opnieuw hard uitgehaald in de richting van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Waar de oud-coureur eerder de speculaties over een eventueel pensioen van Lewis Hamilton hekelde, gaat het nu over de felle bewoordingen van de teambasis over de boordradio in de richting van raceleider Michael Masi.

Toto Wolff Christian Horner


Brundle zei in de F1 Show van Sky Sports dat het contact tussen teambazen en de FIA moet stoppen. "Bij het eerste incident in Abu Dhabi na het stilvallen van Antonio Giovinazzi meldde Toto zich ook al over de boordradio met de woorden 'Hé Michael, alsjeblieft geen safety car'. Hij wilde de beslissing van de wedstrijdleiding beïnvloeden. Dat is compleet onacceptabel en Toto weet dat ook. Dat kan echt niet."

Brundle vergelijkt het met de tijd van Charlie Whiting. "Als je zoiets in de tijd van Herbie Blash en Charlie Whiting zou zeggen, dan kreeg je als reactie 'Hij heeft het te druk en komt er later op terug'. Natuurlijk gebeurde dat niet, omdat Charlie het te druk had met het vinden van een oplossing voor de chaos op de baan."

Maar het gedrag van teambazen in de eindfase van de Grand Prix van Abu Dhabi, waar Max Verstappen de titel in de laatste ronde greep, was het toppunt. "Dat moment in Abu Dhabi was voor mij het meest oncomfortabele moment van het seizoen. We zagen het eerder ook in Saoedi-Arabië en Silverstone dat teambazen zich tijdens de race wilden bemoeien met de beslissingen van de stewards. Dat moet echt stoppen. Kun je het je voorstellen dat een voetbaltrainer tijdens de wedstrijd het veld in loopt richting de scheidsrechter om hem te vertellen wat hij moet beslissen? Dan kun je in een sport echt niet gebruiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS