Formule 1

Martin Brundle prijst mentale kracht Max Verstappen: "We hebben de beste Max nog niet gezien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2021 19:11 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn verwikkeld in een stevig gevecht om de wereldtitel Formule 1. Na een paar races met pech voor de Red Bull-coureur, pakte hij de leiding in Zandvoort weer terug. Onder hoge druk van zijn thuispubliek pakte de Nederlander de winst. Martin Brundle ziet nog steeds ontwikkelingspunten bij Verstappen, maar erkent ook de mentale kracht van onze landgenoot als een sterk wapen in de strijd.

F1 2021 Max Verstappen


"Door zijn ervaring weet Lewis erg goed wanneer hij aan damage control moet doen", aldus Brundle tegenover het Amerikaanse Motorsport. "Ik zeg niet dat het een kwestie is van slimmer of wijzer zijn, maar het is puur een kwestie van ervaring. Max zal alleen maar sterker worden, omdat hij die ervaring nu ook opdoet. We hebben het beste van Max nog niet gezien. Hij gaat nog beter worden."

De Brit ziet nog verbeterpunten voor Verstappen, al prijst hij ook de mentale kracht van de Red Bull-coureur. "Wat hij op zijn leeftijd al presteert, is enorm indrukwekkend. Hij reageert erg snel en positief als bepaalde zaken gebeuren. Dat kan een krachtig wapen zijn tegen Lewis die op de toppen van zijn kunnen presteert. Maar Lewis is zeker niet onverslaanbaar en kan wel degelijk onder druk gezet worden. Lewis geniet ook van die uitdaging en daarom is de strijd dit jaar zo mooi."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS