Formule 1

Martin Brundle op Sky Sports F1 over de topvorm van Verstappen: "Max was in een epische vorm, maar Carlos Sainz..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2022 07:01 • Print artikel

Carlos Sainz kreeg in Canada weer uitzicht op zijn eerste Grand Prix-overwinning, nadat de safetycar op de baan kwam. De Ferrari-coureur reed vijftien ronden lang met de DRS open op Max Verstappen. Het was de Red Bull-coureur die de Spanjaard van zijn eerste overwinning in de Formule 1 afhield. Volgens Martin Brundle moet Sainz een aantal zaken tezamen brengen en dan komt die overwinning vanzelf naar hem toe. Hoewel de overwinning volgens de Brit uiteindelijk wel volledig verdiend naar Verstappen ging.

Carlos_Sainz_en_Max_Verstappen_shake_hands

“Carlos is net als Lando Norris en George Russell klaar om GP’s te winnen, maar deze overwinningen blijven hen om verschillende redenen maar door hun vingers glippen”, aldus Brundle in zijn column voor Sky Sports. “Ik ben altijd fan van Carlos geweest en soms voelt het alsof ik de enige fan van hem in de paddock ben. Maar hij is erg goed. Vooral tijdens de races. De laatste opdracht voor hem is om zijn talent, pure vastberadenheid, agressie en ervaring te combineren tot een grotere nauwkeurigheid en consistentie. De auto zal dan meedogenloos vooruitrijden in plaats van af en toe zijwaarts en zodra hij zijn eerste GP wint, gaat hij er definitief vandoor.”

Wat betreft Max Verstappen is de voormalig F1-coureur louter positief, nadat hij elke sessie gedurende het Canadese weekend domineerde. “Het was een kleine verrassing dat de safetycar een sleutelrol speelde in het energiek maken van de race van het weekend”, zegt Brundle daarover. “Max Verstappen verdiende terecht de overwinning, hij was gedurende de trainingen in een epische vorm. De regenachtige, maar opdrogende kwalificatiesessies, het accelereren vanaf de startlijn en zijn superieure rijden gedurende de volledige zeventig ronden. Het was een ritje masterclass van de regerend wereldkampioen F1, die nu comfortabel wereldkampioenschapsleider is, maar Carlos Sainz in de Ferrari pushte hem enorm gedurende de laatste vijftien ronden.”

Carlos_Sainz_P2_Max_Verstappen_P1_GP_Canada

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS