Formule 1

Martin Brundle op Sky F1 verwacht meer vuurwerk tussen Verstappen-Hamilton: "Dit wordt een all-time klassieker"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juli 2021 10:30 • Print artikel

Martin Brundle denkt dat de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton toeval was. De voormalig F1-coureur had verwacht dat de Mercedes-coureur het gevecht niet door zou zetten, maar dat deed de Brit wel. Het zorgde er voor dat de Nederlander keihard de muur in ging. Na een straf van 10 seconden wist Hamilton nog naar de zege te rijden en dat vierde hij uitbundig.

F1 Max Verstappen


“Max nam een aantal beslissingen, bewust en onbewust, waarbij hij verwachtte dat Lewis zich zou terugtrekken", aldus Brundle tegenover Sky Sports F1. "Dat heeft Lewis dit jaar al heel vaak gedaan. Hij trok zich echter niet terug en ik denk dat Lewis dacht dat het genoeg was geweest."

Max Verstappen pusht de Brit dit jaar tot een limiet die hij in jaren niet heeft meegemaakt. Dat vertaalt zich volgens Brundle ook tot agressie op de baan. “We zagen het in het bijzonder in Barcelona, maar ook in Imola eerder dit jaar en zelfs op zaterdag in de sprintrace. Zaterdag reden ze beiden super agressief. Max is erg agressief en daarom houden we zo van hem. Daarom is hij ook die fantastische coureur. Dit wordt een all-time klassieker. Vergelijk het met Prost vs Senna, Schumacher vs Hill. Dat hebben we lang niet meegemaakt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS