Formule 1

Martin Brundle had medelijden met Max Verstappen na afloop van bloedhete GP Miami

Uitgegeven door Peter Vader • 12 mei 2022 11:00 • Print artikel

Martin Brundle denkt dat het laatste wat Max Verstappen nodig had na het winnen van een slopende Grand Prix van Miami was om met een buggy naar het podium te worden gereden. De inaugurele Grand Prix van Miami vond halverwege de middag lokale tijd plaats bij verstikkend hete temperaturen, en de coureurs vonden het over het algemeen één van de zwaarste races die ze dit jaar waarschijnlijk zullen rijden. Zelfs iemand van de fysieke fitheid van Max Verstappen moest daarna even de tijd nemen om op de grond te gaan zitten en wat energie op te doen voordat hij zijn rol in de ceremonie na de race kon invullen.

Max Verstappen
“Er zo gehavend uit heb zien komen”
Maar in plaats van alleen maar een paar treden naar het podium te klimmen, moest de wereldkampioen met een paar Red Bull -collega's in een buggy stappen en door de toegangswegen van het Hard Rock Stadium worden gereden, vergezeld door politie met loeiende sirenes en knipperend met blauwe lichten. Het maakte natuurlijk allemaal deel uit van de ervaring die de organisatoren de Amerikaanse fans wilden bieden, maar Sky F1-reporter Brundle voelde erg mee met Verstappen en zijn rivalen voor wat betreft de gevolgen van de hitte die ze hadden ervaren tijdens de race. "Het is lang geleden dat ik deze superfitte en perfect voorbereide F1-coureurs er zo gehavend uit heb zien komen na een race van 94 minuten", schreef Brundle in zijn post-race column voor Sky Sports F1.

“Het was ronduit zwaar”
“Ik ken dat vreselijke gevoel na de race goed, waar je kern zo heet is en blijft opwellen, je veel vocht mist en elk orgaan, spier en pees zwaar klaagt over de vraag naar essentiële ingrediënten. Je kunt gewoon niet wegkomen van je eigen lichaam als de pijn toeneemt en de adrenaline vervaagt. Ik voelde voor Max Verstappen die na de race in de buggy zat met de camera ingezoomd. Ik weet zeker dat hij gewoon wilde gaan liggen, rondrollen en een beetje kreunen. Af en toe zagen ze er na twee uur in de luchtvochtigheid behoorlijk beschadigd uit, maar het gripniveau van de baan en de banden met lage degradatie aangevuld met het meedogenloze tempo, was ronduit zwaar.

Max_Verstappen_versleten_GP_Miami

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS