Formule 1

Martin Brundle gelooft uitspraken Toto Wolff niet: "Ze zetten alleen druk op de FIA"

Uitgegeven door Bart • 17 januari 2022 05:10 • Print artikel

Het team van Mercedes drukt de verhalen over de toekomst van Lewis Hamilton niet de kop in. Hamilton is nog steeds erg teleurgesteld dat hij de WK-titel verloor aan Max Verstappen. Teambaas Toto Wolff wakkert ze zelfs aan door te stellen dat hij nog niet weet of zijn coureur wel doorgaat. F1-analist Martin Brundle gelooft niets van die verhalen en zegt dat Wolff daarmee de druk op de FIA opvoert.

Lewis Hamilton Toto Wolff


"Ik geloof er helemaal niks van", aldus Brundle bij Sky Sports F1. "Hij zet alleen maar druk op de FIA. En dat is logisch omdat de FIA antwoorden verschuldigd is. Naar Mercedes, Hamilton en alle fans. Maar wat gebeurt er daarna? Ik weet zeker dat Toto al weet wat Lewis gaat doen. De Formule 1 is een fantastisch succes voor Mercedes-Benz en Lewis is op zijn 37e nog altijd top. Hij is vastberaden, competitief en zal zeker terugkeren."

Er gaan geruchten dat Mercedes het aftreden van Michael Masi en Nikolas Tombazis eist. Of het waar is of niet, Brundle zou het een uiterst slechte zaak vinden als een team zo veel invloed heeft. "Het voelt niet goed als een team of een coureur gaat bepalen wie de raceleiding vormen. Of iedere andere rol binnen de F1. Als ik de F1 zou leiden en een coureur zou naar me toe komen dat hij niet meer wil rijden onder een raceleider, dan is het einde verhaal voor die coureur. Lewis zal zeker terugkomen en dan trapt hij het gas alleen maar verder in."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS