Formule 1

Martin Brundle Sky Sports F1: "Lewis Hamilton maakte een fout door met zijn team in discussie te gaan"

Uitgegeven door Bart • 12 oktober 2021 05:08 • Print artikel

Lewis Hamilton had zijn team moeten volgen bij het maken van de pitstop. Dat is de mening van Martin Brundle na afloop van de Turkse Grand Prix. De zevenvoudig wereldkampioen besloot eigenhandig om buiten te blijven. Uiteindelijk moest hij om veiligheidsredenen zeven ronden voor het einde alsnog een pitstop maken. Hamilton wilde op dezelfde banden doorrijden, iets dat alleen Esteban Ocon voor elkaar kreeg.

Lewis Hamilton


"Lewis Hamilton maakte een fout door met zijn team in discussie te gaan", aldus Brundle bij Sky Sports F1. "We hebben in het verleden al vaker gezien dat hij een beslissing van het team overrulede en dat het wel goed uitpakte. Vorig jaar in Turkije reed hij zo naar een glorieuze overwinning. Dit weekend had Mercedes moeten kopiëren wat Red Bull in Rusland deed. De pijn van een gridstraf minimaliseren."

Brundle denkt dat Hamilton zijn team uit balans heeft gebracht. "Je moet respect hebben voor de zeven titels van Lewis en zijn onderbuikgevoel. Maar Lewis moet ook respect hebben voor het team. Zij hebben alle informatie en kunnen zien wat alle andere auto's doen. Lewis zette het team een beetje in zijn hemd."

Het feit dat Ocon wel op één set banden de hele race reed, bewijst dat Hamilton gelijk had kunnen hebben. Brundle: "Ik denk dat Mercedes wel moest stoppen. Die banden van Ocon waren echt helemaal op. Je denkt dat het niet mogelijk is, maar Lewis voelde dat het goed zat."

Door de vijfde plaats van Hamilton staat hij nu zes punten achter op Max Verstappen. "Het is niet het einde van de wereld", reageerde Brundle. "Lewis was dicht bij de derde plaats. Het is een ongelofelijk seizoen. Het draait straks om een snelste raceronde of een overwinning in een sprintrace. Misschien wel een stukje betrouwbaarheid. Het zit echt zo dicht bij elkaar. Red Bull zal zich zorgen maken over de pure snelheid van de Mercedes. Het wordt een geweldig slot van het seizoen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS