Formule 1

Marshals tot 500 meter van hun oorspronkelijke plek vanwege corona

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juli 2020 20:40 • Print artikel

SPIELBERG - Vanwege de coronamaatregelen op de Red Bull Ring tijdens de Grand Prix van Oostenrijk moeten de teams er niet alleen voor zorgen dat ze voldoende afstand houden tussen hun medewerkers, dat geldt ook voor de marshalls langs de baan.

F1 Marshalls


Normaal gesproken staan de marshalls op een kluitje bij een van de baanposten langs de baan. Deze posten zijn gekoppeld aan een LED-paneel waarop de verschillende vlaggen digitaal worden weergegeven. Dankzij dit digitale systeem kunnen de marshalls ook op grotere afstanden opereren.

"In Oostenrijk zullen er 15-16 marshall-sectoren zijn. Dat betekent dat er 15-16 marshalls zullen zijn die de panelen controleren. We moeten ervoor zorgen dat deze persoon op één plaats kan zitten, weg van andere marshals en weg van andere mensen die rond het circuit werken, maar toch op een comfortabele locatie om alles te kunnen zien wat er binnen hun deel van de baan gebeurt. Deze marshals kunnen nu tot 400-500 meter verwijderd zijn van de vlaggenposten."

Dat is wat Luca De Agnelis, ingenieur bij EM Motorsport, het bedrijf dat de panelen levert aan de Formule 1, aan Motorsport.com vertelt. Naast de ruimte die ontstaat tussen de verschillende marshalls, zullen ze allemaal bescherming moeten dragen, zoals maskers en handschoenen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS