Formule 1

Maro Engel pakt de poleposition voor Mercedes-AMG in 24-uursrace Nürburgring; Mercedes-AMG met vijf auto's in de top-10!

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2020 07:30 • Print artikel

NüRBURGRING - Met vijf auto's in de top-10 kwam Mercedes-AMG in een uitstekende uitgangspositie voor de 48e ADAC TOTAL 24-Rennen op de Nürburgring. De Nr4 HRT Mercedes-AMG GT3, waarin - net als vorig jaar - Maro Engel (GER) de snelste tijd neerzette in de Top Qualifying leidt het kwintet. Moeilijke baanomstandigheden leidden voorafgaand aan de sessie tot veel gokwerk onder de topteams als het ging om de bandenkeuze. Net als de andere coureurs in de GT3-auto's uit Affalterbach reed Engel met regenbanden de baan op, wat een slimme strategie bleek te zijn. Met zijn tweede vliegende ronde verbeterde de AMG-merkambassadeur de snelste tijd die hij eerder had neergezet en behield hij op een indrukwekkende manier de pole position.

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG top qualifying

Twee Mercedes-AMG GT3's staan opgesteld op de tweede startrij: Raffaele Marciello (ITA) zette de derde tijd neer met de Nr9 GetSpeed Performance-auto. Net achter hem kwalificeerde Dani Juncadella (ESP) zich als vierde met de Nr22 10Q Racing Team-inschrijving. Op de Nürburgring rijdt de voormalige DTM-coureur zijn eerste grote race sinds bijna een jaar. De twee extra Customer Racing-wagens van GetSpeed Performance haalden ook de top tien met Matthieu Vaxiviere (FRA) in auto Nr8 op de zevende plaats en Maxime Soulet (BEL) op de tiende plaats met de Nr10 GT3. In de eerste sessie van de tweedelige Top Qualifying had Engel al de snelste tijd neergezet om zijn plek voor de beslissende shootout op de eerste plaats veilig te stellen, net als Juncadella, die derde uiteindelijk werd.

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG poleposition Maro Engel
Polepostion voor Maro Engel

1e plaats (poleposition), Maro Engel, Mercedes-AMG Team HRT Nr4: “De omstandigheden waren zwaar: soms was het droog, soms was het nat. Ik denk dat alle coureurs daar een behoorlijk hoge hartslag van kregen. We hadden echter precies de juiste bandenkeuze gemaakt. Ik wist dat ik alles moest geven om mijn tijd in de laatste ronde nog een keer te verbeteren. Natuurlijk ben ik mega blij met pole position. ”

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG GetSpeed
P3 op de startgrid voor Raffaele Marciello

3e plaats, Raffaele Marciello, Mercedes-AMG Team GetSpeed Nr9: “We waren op pad met regenbanden en dat was de juiste beslissing. Ik was echter niet in staat om Maro uit te dagen, die echt sterk voor de dag kwam. Toch is relatief hoog kwalificeren altijd een opsteker voor de race. Wat de race betreft, alles is open, het wordt een zware race in een eersteklas veld en ook het weer zal een belangrijke rol spelen.”

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG Dani Juncadella 10Q racing Team
Vierde plaats voor Dani Juncadella met de Nr22 van het debuterende 10Q Racing Team

4e plaats, Dani Juncadella, 10Q Racing Team Nr22: “Een geweldig resultaat voor het nieuwe 10Q Racing Team. Het is de eerste keer dat het team deelneemt aan een 24 uursrace, dus daarom is de vierde plaats op de grid natuurlijk fantastisch. In Top Qualifying 2 was ik een beetje jammer dat ik mijn tweede vliegende ronde niet op de best mogelijke manier kon afronden. Jammer, want ik denk dat we zelfs op de eerste rij hadden kunnen zitten. Maar ik ben toch blij. Nu staat er een lange race voor de boeg! "

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG pitbox TeamGetspeed
Pitbox Team GetSpeed

Stefan Wendl, hoofd Mercedes-AMG Customer Racing: “Dat was een fantastisch kwalificatieresultaat van onze teams. Vandaag hadden we ook een beetje geluk aan onze zijde. Het feitelijke nadeel dat vier van onze auto's hun slots nog moesten veiligstellen voor de laatste shootout, bleek achteraf gezien een voordeel. Op deze manier konden Maro en Dani zich al aanpassen aan de omstandigheden en vol in de aanval gaan wanneer het ertoe deed. Onze tegenstanders hadden ook niet zoveel geluk als wij bij het maken van de bandenkeuzes. Al met al zijn we verheugd over een super uitgangspositie voor de race!”

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG pitcrew

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG Nr4 Team HRT

24H Nurburgring 2020 Mercedes AMG Nr4 Team HRT start finish streep

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS