Autosport Internationaal Toerwagens • FIA GT3

Maro Engel neemt teamgenoot onder vuur: "Ik heb zoveel fouten van Shane gezien"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 5 februari 2017 15:56 • Print artikel

De Bathurst 12 Hour kende een dramatisch einde. In de strijd om de leiding crashte Shane van Gisbergen de STM/HTP Motorsport Mercedes AMG-GT. Voor teamgenoot Maro Engel was dit de druppel, op live tv deed de ervaren Duitser een opvallende uitspraak."Dit is geen autosport," sprak een verslagen en boze Engel vlak na de crash van Van Gisbergen. "Ik moet uitkijken met wat ik nu ga zeggen, maar dit weekeinde heb ik veel fouten van Shane gezien." Hierbij verwees Engel, sinds 2007 Mercedes-Benz fabrieksrijder, naar de aanrijding van Van Gisbergen kort ervoor met een achterligger.

Door de crash van Van Gisbergen was de race, minder dan een uur voor het einde, voorbij. Van Gisbergen was erg teleurgesteld. "Het was 100% mijn eigen schuld," gaf de Kiwi aan. "Ik probeerde zo snel mogelijk te gaan en ik dacht eerst dat het goed ging, helaas ging ik in de muur." De regerend Blancpain GT-kampioen rijdt dit jaar voor het eerst met Mercedes-Benz en bood direct zijn excuses aan. "Het team en de coureurs hebben erg hard gewerkt, mijn excuses dat ik het zo eindigde."


Op Twitter heeft Maro Engel inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkingen. Het team en AMG Motorsport hebben (nog) niet gereageerd. Hiermee lijkt het incident met een sisser af te lopen.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS