Formule 1

Mark Webber begrijpt afscheid oud-teamgenoot Sebastian Vettel: "De juiste beslissing"

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2022 13:38 • Print artikel

Sebastian Vettel maakte onlangs bekend dat hij na dit seizoen stopt in de Formule 1. De nu 35-jarige Duitser kende uiteraard zijn beste periode in dienst van Red Bull waar hij vier wereldtitels won. Zijn teamgenoot in die jaren was Mark Webber en door de Red Bull-dominantie liepen de spanningen soms aardig hoog op. De AustraliŽr heeft het verleden achter zich gelaten en heeft nu gereageerd op het naderende afscheid van zijn oud-teamgenoot.

Webber Vettel


Webber en Vettel vochten diverse felle duels uit. De onderlinge aanrijding in Turkije in 2010 springt in het oog, maar ook de 'Multi 21'-saga in 2013. Vettel kreeg teamorders om achter Webber te blijven, maar negeerde die en haalde zijn teamgenoot in. De AustraliŽr heeft er nu geen moeite meer mee, zo geeft hij aan in een interview op de officiŽle website van de F1.

"Seb heeft een geweldige carriŤre gehad en was in die jaren onaantastbaar. Hij hield ervan dat Pirelli de banden ging leveren en legde een absolute masterclass op de baan. Veel had te doen met de reglementen en daar werkte hij enorm hard voor om die te begrijpen. Dat deed hij fantastisch. In een korte tijd heeft hij enorm veel successen behaald en daar heeft iedereen veel respect voor."

Aan het einde van het jaar houdt Vettel ermee op. Webber: "Ik denk dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Natuurlijk moet je die beslissing helemaal zelf nemen. Niemand anders kan dat voor jou doen, maar voor mij is het geen verrassing. Het zat er al een tijdje aan te komen."

De onderlinge rivaliteit speelt nu geen rol meer. "Dat hebben we achter ons gelaten. Destijds was er veel spanning. Zeker als je samen om de wereldtitel vecht. Sommige jaren deed ik mee om de titel, andere jaren niet. De strijd was gespannen, maar het is wel iets makkelijker als je teamgenoten bent. De laatste jaren is de positie van Seb wel veranderd. En ook zijn mening over de sport en zijn motivatie is anders. Hij kijkt uit naar de nieuwe fase in zijn leven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS