Formule 1

Mark Webber: "Kan de Fernando van vandaag de 25-jarige Fernando verslaan?"

Uitgegeven door Peter Vader • 2 mei 2021 10:50 • Print artikel

Fernando Alonso is misschien niet meer zo 'snel' en 'dapper' als aan het begin van zijn Formule 1-carrière. Dat is de mening van zijn tijdgenoot en tevens vriend, de Australiër Mark Webber. Hij zei tegen de sportkrant Marca zelfs de opmerking dat Alonso zich 'zorgen maakte' over zijn terugkeer naar de F1 op zijn leeftijd van 39 jaar. "Ik ben een superfan van Fernando en hij weet dat", zei Webber. “Maar hij maakte zich zorgen omdat hij wist dat het niet gemakkelijk voor hem zou zijn. Als je Alonso, Schumacher of Lauda heet, dan kan het moeilijk zijn om terug te komen op het niveau waar je ooit reed."

Fernando Alonso RX foto Peter Vader

Hoewel Webber denkt dat Alonso gemotiveerd blijft, vindt hij het niet gepast dat Alpine, de Formule 1 evenals alle fans moeten wachten tot de Spanjaard weer op snelheid is. "Formule 1 begrijpt geduld niet", zei Webber. "Het is het hoogtepunt, dus je kunt je eigenlijk niet verontschuldigen en zeggen “Ik heb meer tijd nodig”.

"Dat is mijn twijfel. Kan de Fernando van vandaag de 25-jarige Fernando verslaan? Dat is de grote vraag. Hij is net zo goed, hij heeft bovendien meer ervaring. Maar is hij echt nog zo snel en dapper? Het is een vraag die alleen hij kan beantwoorden. Kijk naar Valentino Rossi”, vervolgde Webber. "Ik haat het om hem zo te zien lijden, maar de stopwatch liegt nooit."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS