Formule 1

Mario Andretti geeft F1 niet op: "Nog altijd de intentie om in 2024 op de grid te staan"

Uitgegeven door Bart • 25 september 2022 08:03 • Print artikel

Mario Andretti geeft zijn pogingen op tot de Formule 1 toe te treden zeker nog niet op. In een interview met Planet F1 zegt de Amerikaan dat de seinen voor hem nog altijd op groen staan, ondanks alle tegenwerking van de huidige teams op de grid die een elfde team niet zien zitten. Andretti komt nu uit in de IndyCar, Indy Lights, Extreme E, Formula E en Australian Supercars en wil dus ook naar de Formule 1.

Mario Andretti


"We werken iedere dag heel hard aan dit project en hebben nog altijd de intentie om in 2024 op de grid te staan", zegt Andretti in het interview met Planet F1. "We bereiden ons voor alsof we de toestemming al binnen hebben. Michael leidt dit project en we geven zeker nog niet op. Voor ons is het een zeer serieus project en we zijn er klaar voor om die investering te maken."

Met name Toto Wolff en Stefano Domenicali hebben zich uitgesproken tegen het Andretti-project. Tot grote teleurstelling van Mario Andretti. "Tot nu toe verloopt het heel teleurstellend. We proberen aan alle wensen vanuit de F1 te voldoen, ik weet niet wat we nog meer zouden kunnen doen. De kritiek van Toto Wolff is zeer respectloos, omdat we al veel langer in de motorsport actief zijn dan hij. Ik respecteer zijn successen, maar hij heeft geen enkele reden om op ons neer te kijken."

Een nieuw team zal 200 miljoen dollar neer moeten tellen om tot de Formule 1 toe te treden. Andretti denkt wel degelijk een toegevoegde waarde voor de F1 te kunnen worden. "We willen naar de F1 voor een lange periode. Zo'n investering maak je niet om een paar jaar mee te rijden. We geloven in ons project en we doen er alles aan om het te laten slagen. Het is volle gas vooruit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS