Formule 1

Mario Andretti : "Colton Herta was sneller dan Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 maart 2022 06:02

Mario Andretti heeft geklaagd over het feit dat Colton Herta de Formule 1 niet heeft gehaald, aangezien hij sneller was dan Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi in de Alfa Romeo-simulator.

F1 2022


Herta werd sterk getipt voor een van de Alfa Romeo-stoelen voor het F1 2022-seizoen toen Mario's zoon, Michael, de overname van Sauber, de werkmaatschappij die verantwoordelijk is voor het Alfa Romeo-team in de Formule 1, bijna voltooide.

Maar aangezien die deal op het laatste moment uit elkaar valt, heeft het Herta's F1-hoop in de nabije toekomst in de wacht gezet - tot op zijn minst tot 2024, terwijl Michael met zijn eigen team, Andretti Global, een andere weg probeert te vinden door de F1-deur.

De vader van Michael, Mario, was erg teleurgesteld om Herta dit jaar niet in de Formule 1 te zien, vooral omdat hij snellere tijden neerzette dan Alfa Romeo's 2021-line-up in Raikkonen en Giovinazzi.

"Colton was op 15-jarige leeftijd in Europa en reed nu naast gevestigde Formule 1-coureurs zoals Lando Norris", zei Andretti in een interview met David Land. Hij ging door de rangen en hij won alles, en nu bereikt hij het hoogste niveau hier in de Verenigde Staten en wint hij hier ook. Niet door strategie, maar door pure snelheid en elegant, super rijden. Toen we het hadden over de Sauber-deal, die bijna rond was, bracht hij een week door in hun windtunnel en op de derde dag was hij sneller dan Giovinazzi en Raikkonen op de simulator. Ik kon niet wachten om hem in een Formule 1-auto te plaatsen en het zou altijd gebeuren [aangekondigd] worden in Abu Dhabi, maar de deal ging niet door. De eigenaren wilden bij 20 procent blijven en wilden de volledige controle hebben, dus daar kunnen we niet mee omgaan."

Op de vraag wat Herta zo'n speciaal talent maakt, voegde Andretti toe: "De beste kwaliteit die hij als coureur heeft, is dat hij compenseert. Hij hoeft geen perfecte raceauto te hebben om te kunnen presteren. Ik heb dat keer op keer gezien en hij gaat gewoon door. Natuurlijk proberen we hem de beste set-up en alles te geven, maar hij wanhoopt niet als de auto niet perfect is. [De uitdaging is] om een ​​weg te vinden en dat is de kwaliteit van een kampioen. Dat is waar hij indruk op me heeft gemaakt. Op zijn eigen rustige en vastberaden manier doet hij het gewoon en klaart de klus. Het is een kwaliteit die zeldzaam is, geloof me.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS