Formule 1

Mario Andretti: "Wordt moeilijk voor George Russell om in voetsporen van Valtteri Bottas te treden"

Uitgegeven door Bart • 26 januari 2022 07:53

George Russell mag zich eindelijk opmaken voor een strijd in de top van de Formule 1. De Formule 2-kampioen van 2018 was het niveau van Williams al een tijdje ontgroeid, maar volgens Mario Andretti valt het nog te bezien of de 23-jarige een succes wordt als teamgenoot van Lewis Hamilton. De wereldkampioen F1 van 1978 denkt dat Russell het nog wel eens lastig zou kunnen krijgen in dienst van Mercedes.

George Russell


Bottas was de ideale teamgenoot voor Hamilton en droeg bij aan vijf constructeurstitels. Daarnaast nam hij genoegen met een rol als tweede coureur. Het is de vraag hoe lang Russell dat vol kan houden. Volgens Andretti is het nog maar de vraag of Russell het niveau van Bottas zal aantikken.

"Het wordt nog moeilijk genoeg voor George Russell om in de voetsporen van Bottas te treden", aldus Andretti in een interview met RacingNews365. "Hij wordt niet alleen teamgenoot van een sterke Lewis, maar ook de opvolger van Bottas. Dat was een sterke, waardevolle teamgenoot."

Russell mocht eind 2020 al eens in de Mercedes plaatsnemen toen Lewis Hamilton positief getest had op het coronavirus. In die race in Bahrein maakte Russell indruk, maar dat zegt volgens Andretti niet alles. "Dat was een eenmalige kans, dus je zou verwachten dat hij het ook nu goed zal doen, maar dat moeten we nog maar zien. Je kunt veel conclusies trekken, maar hij zal zich eerst moeten bewijzen. Soms kan een kans zonder druk goed uitpakken en als je dan eenmaal echt bij het team zit kan het toch wat lastiger zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS