Formule 1

Marginal gains in de Formule 1: Mercedes of Red Bull, wie van de twee ontwikkelt de auto het beste?

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 mei 2021 08:07

MONTMELO - Max Verstappen kon het Lewis Hamilton nog niet echt lastig maken in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje. In vergelijking met vorig jaar, waar de Red Bull-coureur tussen de twee F1-bolides van Mercedes eindigde, is er wel een flinke verbetering. Volgens teambaas Christian Horner gaat het een zwaar gevecht worden tussen zijn Red Bull en het Duitse team.

Christian Horner


“Ze zijn een ongelofelijk team, je wint niet per ongeluk zeven titels op rij”, aldus Horner tegenover GP Fans over het team van Mercedes. “We moeten op de toppen van ons kunnen zitten op elk gebied, om een dergelijk team te verslaan. We beginnen het plaatje van onze sterkte en zwakte punten helder te krijgen. Wat we over elke sessie kunnen zien, is dat de marges ongelofelijk klein zijn. De grootste winnaar is de Formule 1 zelf en als het 23 races zo doorgaat, gaat het heel spannend worden.”

In Portugal pakte Valtteri Bottas de poleposition, toch haalde Verstappen de Fin in tijdens de race. Volgens de Red Bull-teambaas gaat het er van afhangen hoe beide teams de auto ontwikkelen.

“Mercedes en Red Bull zijn de twee teams die er bovenuit stijgen en Lewis en Max zijn twee coureurs die er ook bovenuit stijgen”, aldus de Brit, die vervolgens terugkijkt op de race. “Ik denk dat we vorig jaar een redelijk prestatievermogen hadden op de baan, waar we er vorig jaar nog wel een 30 seconden achter lagen. Om Mercedes te splitsen op een circuit als dit, is eigenlijk een goed voorteken. Starten als derde, eindigen als tweede, Max deed fantastisch werk. In zijn algemeenheid gaat het allemaal om ‘marginal gains’ en het is nu erg krap tussen ons en Mercedes, wat bemoedigend is. Ik denk dat het echt een ontwikkelingsrace gedurende dit jaar tussen de twee teams wordt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS