DTM

Marco Wittmann en Maximilian Götz: twee DTM-kampioenen bij het jubileum op de Norisring voor eigen publiek

Uitgegeven door Peter Vader • 1 juli 2022 16:45

München/Neurenberg – De thuisronde voor DTM-kampioenen Marco Wittmann en Maximilian Götz, het debuut voor Turk Ayhancan Güven in een Ferrari, terugkeer van "Mr. Norisring" Bruno Spengler met Hans-Joachim Stuck en Leopold Prinz von Bayern in DTM Classic! De ‘DTM Norisring powered by BMW M’ in het weekend van 1 tot en met 3 juli, is het zomerse hoogtepunt van de traditionele DTM-serie. In zijn premièrejaar 1984 startte de DTM op het 2,3 kilometer lange stratencircuit in Neurenberg en dit weekend is er een jubileum te vieren: de 49e DTM-race op zaterdag en de 50e DTM-race op zondag!

DTM Noristing 2022 Lokale_helden_M._Gotz_M._Wittmann
De thuisronde voor lokale helden en DTM-kampioenen Marco Wittmann (rechts) en Maximilian Götz (links)

Recordaantal deelnemers
De DTM is in volle glorie aanwezig op de Norisring met zijn startveld met een recordaantal deelnemers en met raceauto’s van de merken Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en dit jaar voor het eerst Porsche, evenals de talentenfabriek DTM Trophy en de DTM Classic met toerwagens van vroegere jaren en de BMW M2 Cup, de TCR Europe Series en de Ferrari Club Deutschland Racing Series. Zes raceseries die van vrijdag tot en met zondag een waar autosportfestival verzorgen in "Frankisch Monaco" met in totaal twaalf races. De toeschouwers kunnen zich niet alleen verheugen op veel actie op het circuit, maar ook op de unieke sfeer in de paddock en op de Dutzendteich, op signeersessies, pitwalk en een aantrekkelijk podium- en evenementenprogramma. En bij dit alles wordt heerlijk zomerweer met een temperatuur van maximaal 30 graden verwacht.

Hot_motorsport_actie_gegarandeerd_DTM_Norisring_powered_by_BMW_M_with_leader_S._van_der_Linde_in_the_Nr31_BMW

Twee kwalificatiesessies
Naar één nieuwigheid op de Norisring wordt reikhalzend uitgekeken. Uitzonderlijk worden de twee DTM-kwalificatiesessies in twee groepen gehouden. Op deze manier zorgt de DTM-organisatie ITR ervoor dat iedere coureur een eerlijke kans heeft op een zo vrij mogelijke ronde op het 2,3 km lange circuit om zo zijn persoonlijk beste tijd en daarmee de best mogelijke startpositie te behalen.

Wie wordt Halbzeitmeister?
Acht maanden na de finale van de DTM 2021 op dezelfde locatie is de vraag: Wie gaat de acht weken durende zomerstop in als 'Halbzeitmeister'? De Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde (80 punten) start de vierde van in totaal acht DTM-raceweekenden in de Schubert BMW als koploper, gevolgd door de Italiaan Mirko Bortolotti (68) in de GRT Lamborghini, de Zwitser Nico Müller (62) in de Rosberg Audi, de Oostenrijker Lucas Auer (60) in de WINWARD Mercedes-AMG en de drievoudig DTM-kampioen René Rast (GER/49) in de ABT Audi, die in Imola zijn eerste zege van het seizoen vierde.

DTM_actie_op_de_Norisring

Lokale helden
Bovenal hoopt regerend kampioen Maximilian Götz voor eigen publiek op een ommekeer. Het lid van de organiserende Motorsport Club Nürnberg (MCN) heeft slechts vijf punten gescoord in de WINWARD Mercedes-AMG. Voor de 35-jarige coureur uit het nabijgelegen Ochsenfurt zou er nauwelijks een betere plek zijn voor de ommekeer, dan de Norisring. De tweede lokale held is Marco Wittmann. De tweevoudig DTM-kampioen verkeert in een perfecte vorm en veroverde onlangs zijn eerste podiumfinish op Imola met de nieuwe BMW M4 van Walkenhorst Motorsport, waardoor hij zichzelf opdrong naar de negende plaats in de puntenranglijst. In 2018 boekte de Fürther zijn eerste thuiszege. "Ik heb nog steeds kippenvel als ik aan dat moment denk, zo episch, zo speciaal, zo emotioneel!"

Debuut Red Bull AlphaTauri AF Corse Norisring Ayhancan Güven
Debuut op de Norisring in de Red Bull AlphaTauri-AF Corse-Ferrari 488 voor Ayhancan Güven

Güven debuteert met Ferrari
Red Bull AlphaTauri AF Corse presenteert een rookie voor het jubileum op de Norisring: Ayhancan Güven. De 24-jarige Turk – het 33e land in de DTM-geschiedenis – vervangt de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy in de Ferrari 488. Voor Güven is het een uniek gastoptreden.

Voormalige DTM helden
Ook Bruno Spengler, Hans-Joachim Stuck en Leopold Prinz von Bayern zorgen voor een groot weerzien op de Norisring. De Canadees Spengler heeft op het traditionele circuit de bijnaam "Mr. Norisring" verdiend met het recordaantal van vijf DTM-overwinningen. "Strietzel" Stuck en "Poldi" waren al de hoofdrolspelers in de geschiedenis van dit circuit rond de oude stenen tribune, sinds de jaren zeventig gevormd. Tijdens het tweede raceweekend van de DTM Classic Cup met voormalige DTM-auto's uit de periode van 1984 tot 2007 rijden Spengler en "Poldi" in een BMW en Stuck een Audi. Met Kris Nissen (BMW), Marc Hessel (BMW) en Stefan Mücke (Opel) staan in totaal zes voormalige DTM-helden op de grid van de DTM Classic.

De twee DTM-races beginnen op zaterdag en zondag om 13.30 uur, ProSieben zendt vanaf 13.00 uur live uit. Kwalificatiesessies en races van alle series zijn ook te bekijken via het streamingportaal DTM Grid (grid.dtm.com).

Recordaantal deelnemers Norisring_2022

DTM Norisring-deelnerslijst 2022:

1	Maximilian Götz	GER	Mercedes-AMG Team WINWARD Racing	Mercedes-AMG
3 Kelvin van der Linde RSA Team ABT Sportsline Audi R8
4 Luca Stolz GER Mercedes-AMG Team HRT Mercedes-AMG
6 Alessio Deledda ITA GRT grasser-racing.com Lamborghini Huracán
7 Ricardo Feller SUI Team ABT Sportsline Audi R8
10 Esteban Muth BEL Walkenhorst Motorsport BMW M4
11 Marco Wittmann GER Walkenhorst Motorsport BMW M4
12 Dev Gore USA Team Rosberg Audi R8
18 Maximilian Buhk GER Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport Mercedes-AMG
Rolf Ineichen SUI Grasser Racing Team Lamborghini Huracán
22 Lucas Auer AUT Mercedes-AMG Team WINWARD Mercedes-AMG
24 Thomas Preining AUT KÜS Team Bernhard Porsche 911
25 Philipp Eng AUT Schubert Motorsport BMW M4
27 David Schumacher GER Mercedes-AMG Team WINWARD Mercedes-AMG
31 Sheldon van der Linde RSA Schubert Motorsport BMW M4
33 René Rast GER Team ABT Audi R8
36 Arjun Maini IND Mercedes-AMG Team HRT Mercedes-AMG
37 Ayhancan Güven TUR Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari 488
51 Nico Müller SUI Team Rosberg Audi R8
55 Mikaël Grenier KAN Mercedes-AMG Team Gruppem Racing Mercedes-AMG
63 Mirko Bortolotti ITA Grasser Racing Team Lamborghini Huracán
66 Marius Zug GER Attempto Racing Audi R8
74 Felipe Fraga BH Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari 488
85 Clemens Schmid AUT GRT grasser-racing.com Lamborghini Huracán
88 Maro Engel GER Mercedes-AMG Team GruppeM Racing Mercedes-AMG
92 Laurens Vanthoor BEL SSR Performance Porsche 911
94 Dennis Olsen NOR SSR Performance Porsche 911


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS