Formule 1

Marc Márquez racet met een Alinghi Red Bull Racing: “Je moet echt supernauwkeurig zijn!"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2024 20:02

Motorsportkampioenen Daniel Ricciardo en Marc Márquez verruilden het circuit voor de zee, voor een snelle zeilrace in Barcelona met America's Cup-team Alinghi Red Bull Racing. De vergelijking met hun dagelijkse racen op de motor en in de auto, ging behoorlijk mank. Zeilracen vereist een heel andere techniek en voelt heel anders aan dan op het snelle asfalt. Voor MotoGP-rijder Marc Márquez was het even wennen, maar hij genoot met volle teugen!

MotoGP Marc MárquezMarc Márquez: “Je moet echt supernauwkeurig zijn!"

“Je moet echt supernauwkeurig zijn. Als je bij het motorracen een fout maakt, dan val je. Maar hier, in een zeilrace, kan ik me voorstellen dat als je een klein foutje maakt, je de snelheid heel snel laat zakken. En dan kost het héél veel tijd om diezelfde snelheid weer te bereiken”, aldus de MotoGP-rijder Marc Márquez, die vervolgde: “Voor mij is het meest indrukwekkende de coördinatie die nodig is in de boot. Het belangrijkste dat ik mezelf afvroeg was: hoe leren ze en begrijpen ze wat ze moeten doen. Omdat het super moeilijk was om aan te voelen wat er in de boot gebeurt, want zodra je vliegt, gaat alles super glad.” Daarmee werd weer eens het gezegde bewezen: ‘Als het makkelijk is, dan kan iedereen het…’ Maar het is niet makkelijk…

Daniel Ricciardo en Marc MárquezAmerica's Cup-team Alinghi Red Bull RacingBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS