Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Maakt Sebastien Ogier het FIA WEC-seizoen niet af? "We zijn altijd duidelijk geweest"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 juni 2022 13:52 • Print artikel

Sebastien Ogier maakt hoogstwaarschijnlijk het FIA World Endurance Championship niet af. De Franse rallyrijder maakte afgelopen weekend zijn debuut in de 24 uur van Le Mans en reed ook de eerste twee races van het WEC-seizoen. Ogier heeft nauwe connecties en wil graag in de toekomst met een LMH van Toyota aan de start staan. Het is dan ook geen geheim dat zijn deelname in de LMP2 van Richard Mille Racing als voorbereiding daarop dient. Aan het begin van het jaar werd nog aangekondigd dat de Fransman een volledig jaar in het kampioenschap zou gaan rijden met Charles Milesi en Lili Wadoux, maar dat trekt Ogier nu zelf in twijfel.

Sebastien Ogier

"Hoewel het anders is aangekondigd, zijn we tegen het team altijd duidelijk geweest", vertelt Ogier tegen het Engelse Autosport. "Ik zou slechts Le Mans doen en de twee voorgaande races om de daarop voor te bereiden. Het was nooit de bedoeling dat ik het volledige kampioenschap zou rijden. Mijn interesse ligt meer bij de rally en vijf of zes extra races past niet in de wens om het rustiger aan te gaan doen. De kans is groot dat het hier eindigt, maar we moeten het nog met het team bespreken."

Het team eindigde de 24 uur van Le Mans als negende in haar klasse op drie ronden achterstand. Een resultaat waar de coureur tevreden mee is. "Tijdens mijn eerste deelname heb ik veel geleerd en veel nieuwe dingen ontdekt", vertelt de Fransman over de race. "Ik ben ook blij dat ik tijdens de 24 uur vele horden heb overwonnen. Uiteindelijk maakte ik een ongelukkige fout bij het binnenrijden van de pits. Zonder dat had ik een 100 procent score gehad. Het was geen grote fout, maar het kostte ons wel 1,5 minuut. Uiteindelijk is het wel gelukt om in de top 10 te eindigen en dat in een zwaar veld met 27 auto's. Dan is P9 een mooi resultaat en een beloning voor alle inspanningen."

De rallylegende wil na deze eerste ervaring vaker in Le Mans deelnemen. "Ik ben er zeker van dat ik mijn snelheid heb verbeterd, ook als het aankomt op het rijden in verkeer op de baan en het leren kennen van het circuit. Als ik terug kom, ben ik er zeker van dat ik me sneller kan verbeteren en andere stappen kan maken. Ik ben gepakt door het Le Mans-virus en ik wil zeker terugkeren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS