Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

MP Motorsport maakt line-up F2 compleet met Jehan Daruvala: "Extra speciaal"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 januari 2023 10:49

MP Motorsport heeft bekend gemaakt wie het tweede stoeltje in de F2 zal innemen. Jehan Daruvala is aangetrokken voor een hernieuwde aanval op het FIA Formule 2-kampioenschap. De 24-jarige coureur uit Mumbai tekende bij het winnende team van vorig jaar in de FIA F2 met het doel om in het nieuwe seizoen de zegereeks van 2022 voort te zetten.

Jehan Daruvala MP Motorsport F2


Bij MP Motorsport, dat in 2022 F2-kampioen werd met Felipe Drugovich, wordt Daruvala herenigd met zijn teamgenoot van vorig seizoen, Dennis Hauger, wiens komst het team al in november 2022 aankondigde. Net als de Noorse coureur testte Daruvala voor MP tijdens alle drie dagen van de FIA F2-naseizoenstest op het circuit van Yas Marina, om daarna een overeenkomst af te sluiten met het kampioensteam van 2022. In Abu Dhabi liet de Indiase coureur competitieve tijden noteren, waaronder de tweede tijd in de snelle ochtendsessie van de donderdag. Hij bleek daarbij erg goed samen te werken met de engineers en monteurs van het team.

Jehan Daruvala MP Motorsport


“Ik ben heel blij om terug te keren in de Formule 2. Dat ik daarbij kan samenwerken met MP Motorsport maakt het extra speciaal”, zei Daruvala. “Vorig jaar stond ik meermalen versteld van de constante topprestaties van MP, in 2023 hoop ik daar zelf van te kunnen profiteren! Ik ben ervan overtuigd dat de bundeling van ervaring en snelheid van Dennis en mij eraan kunnen bijdragen dat MP opnieuw voor de winst gaat. Tijdens de naseizoenstest heb ik erg genoten van de samenwerking met het team. Ik kijk kortom uit naar de tests van 2023 en het seizoen dat voor ons ligt.”

“Het doet ons goed dat we Jehan in ons FIA F2-team mogen verwelkomen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP. “Al vanaf zijn debuut in de klasse rijdt hij voorin mee: in elk seizoen tot nu toe heeft hij overwinningen geboekt. Zijn ervaring is van grote waarde voor het team, dus we mikken erop dat we onze vorm van vorig jaar gaan herhalen. Doordat we Jehan opnieuw hebben gekoppeld aan Dennis, kunnen we bovendien voortbouwen op een samenwerking tussen teamgenoten die elkaar al goed kennen. Met zo'n sterk rijdersduo voor 2023 kan ik niet wachten om te gaan racen!”

Daruvala maakte zijn autosportdebuut in 2015. Hij werd vijfde in het Northern European Championship van de Formule Renault 2.0, voordat hij in 2016 zijn eerste overwinning in datzelfde kampioenschap opeiste. Intussen werd hij negende in de Eurocup Formule Renault van 2016 en pakte hij in Nieuw-Zeeland de tweede plaats in de hoog aangeschreven Toyota Racing Series. In 2017 stapte de Indiër over naar de FIA F3. Daarin werd hij al snel een racewinnaar, om daarna als zesde in het kampioenschap te eindigen. In 2018 en 2019 pakte hij meer overwinningen, resulterend in een derde plaats in het kampioenschap van 2019. Vanaf 2020 nam Daruvala drie seizoenen deel aan de FIA F2. Daarin racete hij naar in totaal vier overwinningen en 15 podiumplaatsen. In zowel 2021 als 2022 eindigde hij als zevende in het rijdersklassement.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS