Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Lynk & Co Cyan Racing onthult met Yvan & Yann als eerste zijn rijdersduo voor de WTCR 2020 + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 26 maart 2020 09:29 • Print artikel

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn twee coureurs onthuld ter voorbereiding op de uitgestelde start van het FIA World Touring Car Cup-seizoen 2020.Viervoudig wereldkampioen Yvan Muller gaat samenwerken met aanstormend talent Yann Ehrlacher in team Cyan Racing Lynk & Co. "Hoewel we ons in onzekere tijden bevinden vanwege de coronaviruspandemie, is het zeker dat we met Yvan en Yann één van de beste coureursduo's in de wereld van toerwagens hebben", zegt Christian Dahl, CEO en oprichter van Cyan Racing. "We volgen de huidige situatie op de voet en nemen alle voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van iedereen in het project te garanderen. We ondersteunen natuurlijk alle organisaties die betrokken zijn bij het uitstellen van de seizoensstart. We zullen deze periode van niet racen gebruiken om ons te blijven voorbereiden op de omstandigheden zodra we weer kunnen racen.”

Link Co WTCR Yvan Yann

"Yvan en Yann hebben sterk bijgedragen aan de voortgang en resultaten van vorig jaar. We kijken ernaar uit om samen met hen de nog zwaardere uitdaging van het WTCR-seizoen 2020 aan te gaan." Yvan Muller en Yann Ehrlacher reden vorig jaar met Lynk & Co 03 TCR-raceauto's in het WTCR voor Cyan Racing, maar in verschillende teams. Yvan Muller werd derde in het algemeen klassement na de strijd om de wereldtitel tot de laatste race van het seizoen. "Lynk & Co Cyan Racing is de juiste plek om nu te zijn. Iedereen is erg betrokken in het project, van Zweden tot China, iedereen is gemotiveerd om door te gaan voor het uiteindelijke doel om in 2020 opnieuw te strijden voor de wereldtitel", aldus Yvan Muller, die vervolgde: “Vorig jaar was een geweldig bewijs van de inspanningen van alle betrokkenen, van de eerste ontwikkelingstests tot aan het winnen van races in minder dan twaalf maanden. Het lijdt geen twijfel dat we dit jaar nog harder moeten pushen, en ik ben er klaar voor."

Link Co WTCR teamfoto

De 23-jarige Yann Ehrlacher maakte vorig jaar een sterk debuut voor het team en claimde zes podia om uiteindelijk als achtste in de eindrangschikking van het kampioenschap te eindigen. "Ik ben echt gemotiveerd om mijn inzet bij Lynk & Co Cyan Racing voort te zetten, en vooral om dat samen met Yvan Muller te doen", zei Yann Ehrlacher. "We hebben vorig jaar een aantal veelbelovende resultaten behaald waar ik naar uitkijk om dat verder te ontwikkelen voor 2020. Ik wil dit jaar races winnen en natuurlijk samen met het team strijden voor de wereldtitel."

WTCR Link Co 2 cars front

Het coureursduo voor het Cyan Performance Lynk & Co-team wordt binnenkort officieel voorgesteld. Het 2020 FIA WTCR-seizoen begint op 6 en 7 juni op de Slovakiaring, dit na de annulering van het Nürburgring-evenement op 20 en 23 mei als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

Link Co WTCR car rear

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS