Karting • Chrono

Luuk Neessen snelt naar podiumplaats op Spa-Francorchamps: "Ik sta nu ook derde in de tussenstand"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2021 12:30 • Print artikel

SPA – Voor Luuk Neessen was de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max het bewijs dat hij ook dit jaar bij de besten hoort in de Junioren-klasse. Op de kartbaan van Spa-Francorchamps werd de vijftienjarige karter uit Panningen ijzersterk tweede in de finale.

Luuk Neessen

“Ik ben zeker tevreden. We hadden het hele weekend de goede snelheid. Bij de kwalificatie zaten we er al goed bij”, blikte Luuk terug na de prijsuitreiking op het circuit in de Belgische Ardennen. “In de prefinale ook, toen was ik derde. Bij de start van de finale maakte ik helaas een foutje, waardoor ik terugzakte. Maar daarna heb ik me goed teruggevochten.”

Luuk had zo een hoop punten gepakt in de strijd om de titel. Want het weekeinde in Spa was er één met een dubbel programma. Op zaterdag werd de derde ronde van het NK verreden, op zondag de vierde.

En hoewel hij zondag het best had gepresteerd, was de zaterdag ook al goed geweest. Toen werd hij tweede in de prefinale en vierde in de finale. “Net buiten het podium, dus dat was wel jammer”, zei Luuk.

Het was lang geleden dat hij voor het laatst een race had gereden op het circuit van Spa. “We komen hier eigenlijk nooit. Maar ik heb hier vroeger wel een paar keer gereden, dus ik kende de baan wel. Toen ging het ook goed, dus het was niet moeilijk voor mij. Een technische baan ligt mij altijd wel.”

Luuk Neesen op Spa Francorchamps Rotax Max Juniors NK karting

Luuk is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in de traditioneel sterk bezette Junioren-klasse. In 2020 slaagde hij er al in twee podiumplaatsen te pakken. Dit jaar moeten het er, als het aan hem ligt, nog meer worden. “Ik wil de top drie in de einstand van het NK halen dit jaar. Ik sta nu ook derde. Het gaat dus wel zoals gehoopt.”

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de raceweekeindes heeft hij elke week zowel fysieke als mentale training bij Debbie Hanssen van Debsports. “Daar doe ik elke week één uur een fysieke training en één uur mentale training. Dat helpt zeker. De mentale training helpt me veel. Ik voel veel minder druk en daardoor presteer ik beter.”

Dat bewees hij wel in Spa. De podiumplaats op zondag gaf hem het nodige vertrouwen voor de rest van het seizoen. Dat moet in het NK leiden tot nog meer podiumplaatsen en dus een plek bij de eerste drie in de eindstand.

Verder rijdt Luuk ook nog BNL-kampioenschap. Een week eerder kwam hij in die competitie uit op het circuit van Mariembourg, ook in België. En ook toen had hij een uitstekende snelheid. Luuk: “Ik lag vierde in de finale, het ging dus heel goed. Maar ik kreeg motorproblemen waardoor ik uitviel. Dat was echt jammer. Gelukkig hadden we dit weekend ook een goede snelheid en geen pech. Dat ik nu op het podium sta, voelt dan ook een beetje als een revanche voor vorig weekend.”

Luuk Neessen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Tuin en Terras Heldense Steenhandel, Heldense Steenfabriek en opa Thijs.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS