Karting • Chrono

Luna Bloem komt belofte aan zichzelf na: winst in NK! "Ik zit goed in mijn vel en ik train veel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2020 10:34 • Print artikel

EINDHOVEN – Het moest en zou lukken, afgelopen zondag tijdens de derde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max: de winst in de finale van de Rotax Max Senioren-klasse. Anders zou ze 'boos' naar huis gaan grapte Luna Bloem. Welnu, het lukte de snelle rijdster van JJ Racing. In een zeer competitief veld pakte de achttienjarige Didamse haar eerste overwinning van het seizoen. En dat voelde heel, heel goed, vertelde ze na afloop.

Luna Bloem

“Het moest gewoon en het lukte. Dat is gewoon super, dat is gewoon fijn”, zei een dolblije Luna op circuit De Landsard in Eindhoven. “Soms heb ik een slechte kwalificatie. Dan moet je van achteren naar voren komen. Nu had ik een goede kwalificatie en heb ik het gewoon afgemaakt. Netjes rijden, geen fouten maken. Kwalificatie twee, prefinale twee en finale één. Dat is het perfecte plaatje. Oké, natuurlijk was één-één-één het mooiste geweest, maar ik ben hier ook heel blij mee.”

Kort na afloop van de finale belde ze meteen haar moeder, zus en monteur. Alle drie zijn ze er normaal gesproken bij als ze moet racen, maar vanwege de coronamaatregelen van NK-organisator Chrono kreeg Luna maar twee polsbandjes voor toegang tot het evenement. “Natuurlijk vind ik het jammer dat ik het niet met hen ter plekke kon vieren, maar ik ben superblij met de overwinning. Ze zeiden: we vieren het thuis wel.”

"Mijn vader heeft dit weekend gesleuteld voor me. Dat was leuk. Vroeger deed hij dat altijd al voor me, maar toen ik bij de Junioren ging rijden werd Sven van Bergeijk mijn monteur. We noemden onszelf altijd de Drie Musketiers. Ik vind het superjammer dat mijn moeder en mijn zus en Sven er niet bij hebben kunnen zijn, maar de punten en de beker zijn het belangrijkst. In deze omstandigheden moet je je gewoon aan de maatregelen houden. Dat is belangrijk, want anders kunnen we over een paar maanden misschien wel niet meer karten.”

Luna Bloem

Dat Luna zo sterk reed in Eindhoven, had haar niet verbaasd. Ze is het hele seizoen al snel. Bewees zich bij de Junioren al met een aantal podiumplaatsen. Nu ze bij de Senioren rijdt, vindt ze het tijd om te ‘oogsten’. Aan haar zelfvertrouwen ligt het dan ook niet. “Ik heb eigenlijk altijd veel zelfvertrouwen, maar de laatste tijd is het de combinatie van de kart, het team en ikzelf. Ik zit goed in mijn vel, ik train veel. Ik merk dat mijn zelfvertrouwen zich nu uit in eindstanden. En als ik een goed voorgevoel heb, dan klopt dat meestal ook wel. Als je een race ingaat en zegt: ik weet niet of het gaat lukken, dan lukt het vaak ook niet. Je moet ook wel zelfvertrouwen hebben!”

Haar volgende race is het NK in Genk. Luna: “We weten nog niet zeker of we de volgende ronde van het EK in Adria meerijden, vanwege corona. Genk vind ik altijd een leuke baan. Het moet daar vast wel goedkomen. Als je zo’n race wint, wil je doorpakken, dan wil je meer.”

Luna Bloem bedankt haar ouders, zus, Sven van Bergeijk, JJ Racing en jvD Power en haar sponsoren. Luna wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door:
René Bloem Schadeauto’s
JJ Racing
Vermeulen Reinigingstechniek

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS