Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Lukas Dunner promoveert met MP Motorsport naar FIA F3

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 februari 2020 09:38

De jonge Oostenrijker Lukas Dunner maakt komend seizoen zijn debuut in de FIA Formule 3. De 17-jarige coureur uit Wenen komt daarbij opnieuw uit voor MP Motorsport, het team waarmee hij in 2017 deelnam aan de Formule 4.

Lukas Dunner MP Motorsport

Dunner tekende voor een volledig seizoen bij MP Motorsport nadat hij in november 2019 al eenmalig voor het F3-team van MP uitkwam in de FIA F3 World Cup in Macau. Naast de al aangekondigde Bent Viscaal stapt Dunner in een van de drie auto’s waarmee het Nederlandse team in 2020 een aanval doet op het FIA-kampioenschap Formule 3.

"Het voelt goed om terug op het oude nest te zijn", zei Dunner bij zijn terugkeer in het team waarmee hij in 2017 zijn autosportdebuut maakte. "Ik kan me geen betere omgeving bedenken voor mijn promotie naar de FIA F3, want ik heb goede herinneringen aan mijn seizoen Formule 4 met MP drie jaar geleden. Ik ben ervan overtuigd dat ik samen met Bent een stempel kan zetten op de FIA F3, en ik hoop in mijn debuutseizoen te leren van de ervaring die hij al heeft in deze klasse.”

"Het is me een waar genoegen om Luki weer in ons team welkom te heten", zei MP's teammanager Sander Dorsman. "In de twee seizoenen erna heeft hij zich uitstekend ontwikkeld. Ik weet zeker dat hij daarom een aanwinst zal zijn voor ons F3-team. Met Bent en Lukas krijgt onze F3-bezetting voor 2020 goed vorm. Ik kan niet wachten om met de jongens het circuit op te gaan!”

Na een succesvolle carrière in de karts begon Dunner in 2017 bij MP Motorsport aan een dubbelseizoen in de Formule 4. Daarbij nam hij deel aan zowel het SMP- als het Spaanse kampioenschap. Twee seizoenen in de Euroformula Open leverden hem in 2018 en 2019 respectievelijk een zevende en derde plaats in de eindstand op – het resultaat van acht podia, twee pole positions en twee snelste ronden. Daarnaast reed hij LMP2 en LMP3 in de ELMS en de VdeV Endurance Series. Dunner toonde zijn veelzijdigheid door ook rally te rijden in een Skoda Fabia R5, een activiteit die hij in de toekomst blijft voortzetten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS