Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Lucas Di Grassi op pole position voor ePrix van Mexico, Robin Frijns vanaf P19

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 januari 2023 18:00

Lucas Di Grassi heeft de eerste pole position van het Gen3-tijdperk op zijn naam geschreven in de Formule e. De Braziliaanse coureur van Mahindra was Jake Dennis in de finale van de kwalificatie te snel af en verovert de eerste startpositie voor de ePrix die om 20.30u Nederlandse tijd van start gaat in Mexico-stad.

Formula e

Robin Frijns mocht in de spannende kwalificatie het spits afbijten, na Sam Bird reed Andre Lotterer de snelste ronde tijdens de groepssessie. Onder andere Sergio Sette Camara probeerde voor de Duitser te komen, maar de drievoudig Le Mans-winnaar was in de groepsfase de snelste coureur.

Lotterer, Di Grassi, Sacha Fenestraz, Sebastien Buemi, Jake Hughes, Dan Ticktum, Pascal Wehrlein en Jake Dennis gingen door naar de kwartfinales van de duels. Met messcherpe marges mochten beide Andretti-coureurs Lotterer en Dennis samen met Di Grassi en Hughes door naar de halve finale. Di Grassi versloeg Lotterer en stoomde door naar de finale. In de andere halve finale werd Jake Hughes verslagen door landgenoot Jake Dennis. In de finale bleek de voormalig Virgin-coureur zijn Britse concullega toch te snel af te zijn.

Robin Frijns start in zijn ABT Cupra vanaf de negentiende positie. Regerend Formule e-kampioen Stoffel Vandoorne, die dit jaar uitkomt voor het team van DS Penske, vangt de 36 ronde durende wedstrijd aan vanaf de veertiende positie. Drievoudig DTM-kampioen René Rast start de wedstrijd vlak achter de Belg vanaf P15.

De wedstrijd in Mexico-stad begint om 20.30u Nederlandse tijd en is live te volgen op Ziggo Sport Racing en op Eurosport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS