Formule 1

Luca Furbatto nieuwe technische directeur van het Aston Martin F1 Team

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 17 juni 2021 12:19 • Print artikel

Het Aston Martin F1 Team versterkt zijn technisch team met de aanstaande benoeming van Luca Furbatto tot Technisch Directeur. Furbatto zal rapporteren aan Andrew Green, die met onmiddellijke ingang de nieuwe functie van Chief Technical Officer op zich neemt. De aanstelling van Luca Furbatto is de eerste van een aantal belangrijke nieuwe veranderingen in het kader van de verdere uitdieping van de technische activiteiten van het team. De Italiaan voegt waardevolle expertise toe aan de huidige Engineering Group en zal zich zowel op de baan als in de fabriek bezighouden met het verbeteren van werkprocessen en prestaties. Het is de bedoeling dat Furbatto vanaf het seizoen 2022 in de fabriek in Silverstone werkzaam zal zijn.

Luca Furbatto

Teammanager Otmar Szafnauer: "We zijn zeer verheugd dat Luca Furbatto ons technisch team komt versterken met zijn ruime ervaring in de F1. Hij zal samenwerken met ons technisch team om met zijn ervaring meer structuur in onze organisatie te brengen voor zowel op de korte als de lange termijn. Deze benoeming valt samen met de stap van Andrew Green naar een nieuwe rol waarin hij de technische strategie van het bedrijf voor de middellange tot lange termijn vanuit een wereldwijd perspectief zal bekijken."

Andrew Green ”hoofd technische afdeling” bij Aston Martin F1 Team: "De werving van Luca Furbatto voegt een uitzonderlijk getalenteerde ingenieur toe aan ons technisch team. Hij brengt een enorme hoeveelheid ervaring mee die hij heeft opgedaan in meer dan twee decennia in de sport, bij verschillende toonaangevende Formule 1-teams. Dit is de eerste van vele belangrijke benoemingen die we doen in lijn met onze ambitie om het Aston Martin F1 Team in de voorste gelederen van de grid te brengen."

Luca Furbatto: "Het is erg spannend om bij het Aston Martin F1 Team aan de slag te gaan als technisch teamleider. Het is een project dat alle ingrediënten voor succes in zich heeft - toegewijd leiderschap, een getalenteerd personeelsbestand en nieuwe investeringen in middelen. Ik kijk ernaar uit om mijn rol te spelen in het vestigen van dit team aan de top van de sport."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS