Formule 1

Lovend over Mick Schumacher: "Hij bevindt zich daar op een heel erg goede positie bij het team van Mercedes"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 januari 2023 11:30 • Print artikel

Mick Schumacher werd door het team van Haas eind 2022 aan de kant gezet. Het Amerikaanse team gaf de Duitse jongeling en zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher geen nieuw contract na twee moeizame seizoenen bij het team. Hij wordt vervangen door Nico Hulkenberg, Schumacher trad op zijn beurt in de voetstappen van zijn vader en tekende een contract bij Mercedes. Ondanks dat hij dit doet in de rol van derde coureur denkt zijn oude teambaas Gunther Steiner dat het een stap in de goede richting is.

Mick Schumacher, Gunther Steiner

Schumacher reed twee seizoenen in de Formule 1 en deed dit met zeer gering succes. Als hij in de headlines terecht kwam, was dit vaak omdat hij zijn auto op een cruciaal moment in de vangrail parkeerde. Toch waren er ook lichtpuntjes voor de Duitser. Afgelopen seizoen scoorde hij twee keer op rij punten en leek hij in het middelste gedeelte van het seizoen consistent te presteren, helaas voor de Duitser vervaagde dit ook snel weer. Het team van Haas besloot om de ‘zoon van’, niet nog een kans te geven in 2023 en voor ervaring te kiezen. Hulkenberg heeft namelijk al ruim 180 Grands Prix op zijn naam, gelukkig hebben Schumacher Jr. en Hulkenberg wel precies evenveel podia in de Formule 1, beide Duitsers staan namelijk nog op de nul.

Maar goed, Schumacher vertrekt dus naar het team van Mercedes waar hij de rol van derde coureur op zich neemt. Zijn oude teambaas Steiner sprak niet graag over het vertrek van Schumacher naar Mercedes, maar bij RTL Deutschland sprak de Italiaan zich uit over Mick: "Hij bevindt zich daar op een heel erg goede positie bij het team van Mercedes. Ze hebben ook nog eens heel erg veel zusterteams. Kijk naar hun vorige derde coureur, Nyck de Vries. Hij stapte vorig jaar in een Williams en heeft nu een AlphaTauri-zitje."

Waar Steiner afgelopen seizoen zich erg kritisch uitte, is de stroom van complimenten nu niet meer te temperen: "Mick bevindt zich daardoor nu ook in een goede positie. Ik hoop voor geen enkele coureur dat hij een race moet missen, maar als er een kans is dan kan Mick rijden. Soms levert één stapje terug juist twee stappen voorwaarts op. Hij zit op een goede plek bij een team waar hij de grootste kans heeft op een zitje in de toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS