Karting • Chrono

Louwerents van Vlaanderen vecht als een leeuw en pakt mooie zege bij Kart 4 Fun: "Ontzettend blij!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2023 01:33

BILTHOVEN – Het achtjarige karttalent Louwerents Sebastiaan Max van Vlaanderen liet afgelopen weekend zien dat hij niet voor één gat te vangen is. De snelle inwoner van Bilthoven reed bij Kart 4 Fun op Circuitpark Berghem naar een denderende overwinning in de Micro Max-klasse. Door een foutje in de pre-finale startte hij de finale van achteren aan, maar vocht hij zich ijzersterk naar voren. Zijn middelste namen Sebastiaan en Max gaven hem misschien wel een extra zetje.

Louwerents van Vlaanderen wint Micro Max


Louwerents maakte al op zeer jonge leeftijd zijn eerste stapjes in de karting: De eerste keer dat hij in een kart zat was op Kartcentre Lelystad met teambaas Mike de Bruijn en Yosca: “Dat was in een ‘puffo’ en ik reed toen op Lelystad. Dat vond ik superleuk. De bochten, het sturen en het gas geven vond ik het leukste”, zegt Louwerents enthousiast. “Ik was toen pas vijf jaar oud en toen ik uitstapte, zei ik al meteen tegen mijn ouders dat ik graag op karten wilde gaan. Hierna ben ik een snellere kart gaan testen, deze was van een zoontje van kennis van mijn vader. Het zag er allemaal best leuk uit en toen ik ging rijden in de Rocky was het nog leuker.”

Het duurde niet lang voordat hij helemaal besmet was met het racevirus: “Ik was net zeven toen ik mijn eerste race reed. Dat was toen een clubrace op Strijen in de Micro Max. Ik vond het ontzettend leuk, omdat het ook regende. Toen moest ik wel even goed opletten hoor”, herinnert hij zich nog goed. Dat jaar reed hij mee in het Nederlands Kampioenschap van Chrono Karting en de races van Kart 4 Fun.

Dit seizoen is de ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Hij scoorde al mooie resultaten bij Kart 4 Fun, maar de Utrechter kwam afgelopen weekend op het kartcircuit van Berghem wel heel goed uit de startblokken: “De kwalificatie ging erg goed en scoorde ik pole position. Ook in de vrije trainingen zat de snelheid er al goed in”, licht hij deskundig toe. Door een ongelukkige timing kwam Louwerents te laat aan voor de pre-finale, dat was een flinke domper voor het achtjarige talent. “Ik was echt heel verdrietig toen we te laat aan kwamen”, wat natuurlijk erg begrijpelijk is.

Mooi podium voor Louwerents van Vlaanderen


Gelukkig was het de finale die telt en dat was maar goed ook! Louwerents startte de finale vanaf de allerlaatste plek, maar vocht als een leeuw en lag na één rondje alweer op de eerste plek. “Dat maakte alles goed. Ik reed op mijn allerhardst. Toen ik over de finish kwam was ik natuurlijk ontzettend blij en opgelucht. Gelukkig telde alleen de finale voor het resultaat. Eigenlijk vind ik het wel heel knap van mezelf wat ik deed in de finale.” Daar kunnen we Louwerents natuurlijk alleen maar gelijk in geven.

Naast Kart 4 Fun rijdt Louwerents ook in de Chrono en hij gaat voor de ervaring nog wat andere wedstrijden rijden in de minimax. Hij racet nu in de Micro Max-klasse en geniet vooral van de snelheid in de bochten!

Louwerents bedankt zijn mama en papa, Aalberts Investments, Ayrton, Melvin en Angelique, Mike en Yosca voor alle support. Ook is hij op zoek naar ondersteuning voor zijn loopbaan in de kartsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS