Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Loris Hezemans rijdt perfect weekend voor Hendriks Motorsport: "Ik ben blij met dit resultaat"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 17 mei 2021 11:51

De 2019 NASCAR Whelen Euro Series-kampioen Loris Hezemans was niet te houden in Spanje. De Nederlander won beide EuroNASCAR PRO-races op het iconische Circuit Ricardo Tormo in Spanje en sloot een perfect weekend af voor het team van de # 7 Hendriks Motorsport Ford Mustang. De 23-jarige telg van de bekende autosportfamilie leidde alle 18 ronden na een intens gevecht vanaf de start tegen Alon Day in de # 88 CAAL Racing, die contact maakte met Hezemans en terugzakte.

Loris Hezemans NASCAR Whelen Euro Series

Voor het eerst in de geschiedenis van de NWES werd dezelfde auto, tijdens alle vier races in Victory Lane geparkeerd. Het #7 Hendriks Motorsport team verzamelde 160 punten in de eerste vier races van het nieuwe seizoen. Voor Hezemans was het zijn negende overwinning in NWES en hij heeft nog 1 overwinning nodig om op gelijke hoogte te komen met Anthony Kumpen, vierde op de lijst met meeste overwinningen in de historie van NWES. Hezemans gaat aan de leiding van het PRO kampioenschap met 80 punten.

Loris Hezemans

"We begonnen zoals we vorig seizoen geëindigd zijn, toen wonnen we de laatste race", zei Loris Hezemans "Ik ben blij met dit resultaat en kom maar op met de volgende race! Natuurlijk, wil ik voor de tweede keer kampioen worden. Elke keer als ik in de auto stap wil ik winnen en ik denk dat we er goed bij zitten. Ik ben benieuwd hoe het seizoen gaat verlopen, elke baan is anders".

Start NASCAR Whelen Euro Series

Alon Day had tegenslag na het contact wat hij maakte met Hezemans en ver terug zakte. De Israëliër bleef wel doorrijden, maar kwam als 19e over de finish. Gianmarco Ercoli werd tweede. De Italiaan wil een rol spelen in de titelstrijd en kwam op 1.839 seconden van Hezemans over de finish.

NASCAR Whelen Euro Series

Sebastiaan Bleekemolen completeerde het podium met een derde plaats. Na een moeilijk debuutseizoen in 2019 en de pauze, die het team nam vanwege de pandemie, kwam het team sterk terug in NWES.

De 2021 NASCAR Whelen Euro Series keert in juni terug met de NASCAR GP Tsjechië.