Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Loris Hezemans pakt eerste overwinning in Nascar Whelen Euro Series en houdt titelkansen in leven

Uitgegeven door Stefan Kerk • 18 september 2018 20:28 • Print artikel

EINDHOVEN - Voor autocoureur Loris Hezemans kon het raceweekend in de Nascar Whelen Euro Series niet veel beter eindigen. De 21-Jarige coureur van Hendriks Motorsport pakte op de Hockenheimring in een nagelbijter van een race zijn eerste racewinst. De Nederlander bleef de Belg Marc Goossens en de Fransman Lucas Lasserre voor. In de tweede race behaalde de jongste telg uit de bekende racefamilie van Hezemans uit Eindhoven de tweede positie. Met deze goede score staat hij in de top vier van het kampioenschap, terwijl Hezemans lijstaanvoerder is in de ‘Rookie’-klasse.

Loris Hezemans Nascar Whelen Euro Series Hockenheim

Hezemans begon de eerste race op pole position en reed een solide wedstrijd door de leiding te behouden. Hij werd kort gevolgd door Alon Day. Toen er vijf ronden voor het einde een herstart kwam werd het toch nog billen knijpen voor Loris. De concurrentie in de vorm van Day, die nog steeds op P2 reed en de virtuele leiding in het kampioenschap had, probeerde de Nederlander van de eerste plaats af te stoten. Hezemans hield stand, zelfs toen de Israëliër een alles-of-niets-poging probeerde in de voorlaatste bocht in de laatste ronde. Hezemans hield stand en zag Day achter hem spinnen, waarna hij tot zijn eigen vreugde de zwart-wit geblokte vlag als eerste zag. “Ik ben zo blij met deze overwinning. Zeker in een race als deze”, vertelde een uitzinnige Hezemans. “Het team had de auto goed geprepareerd. Na de pace car was het vechten tot het einde. Ik zag Alon, maar hij verremde zich en spinde, gelukkig zonder contact met me te maken.”

Loris Hezemans Nascar Whelen Euro Series Hockenheim

Loris Hezemans lijkt ook erg in zijn nopjes te zijn met de wagen waarin hij rijdt: “Dit is een spectaculaire klasse. De auto’s zijn goed, de banden zijn goed. We rijden bijvoorbeeld op het Circuit Zolder dezelfde tijden als de TCR, maar dit is veel leuker en het budget is vriendelijk. En qua racen is het Spartaans. Je bent veel meer bezig, het is warm in de cockpit, soms wel een graad of 65. Het is heel gaaf racen met deze dikke Amerikaanse racewagens!”

Ook in race 2 was Hezemans succesvol met een tweede plaats, waardoor hij de grote winnaar van het weekend was. Hezemans staat nu vierde in het klassement met een achterstand van 12 punten op leider Lasserre. Ook leidt hij nu het ‘Junior’ kampioenschap met een comfortabele marge op Gianmarco Ercoli. Over ruim een maand volgt het laatste raceweekend op het circuit van Zolder, waar Hezemans nog alle kans maakt om het kampioenschap binnen te halen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS