Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Loris Hezemans maakt indruk bij debuut NASCAR, motorkap vliegt open: "Vol gas racen en door de luchtgaten van motorkap kijken"

Uitgegeven door Peter Vader • 29 augustus 2019 07:56 • Print artikel

Loris Hezemans maakte veel indruk bij zijn debuut in de NASCAR Xfinity Series, door zich naar de 15e plaats op te werken in de laatste ronden van de ‘CTECH Manufacturing 180’ op het circuit van Road America, voordat hij aanzienlijke schade opliep door een crash voor hem. Uiteindelijk passeerde hij de finishlijn als 22e. Hezemans was vanaf P24 vertrokken in een veld met 38 deelnemers, maar werd gedwongen achteraan op de grid te starten vanwege een reparatie die zijn BJ Mcleod Motorsports-team moest uitvoeren aan zijn Nr99 Roux Helmen-Camaro. In de eerste twee fasen van de wedstrijd klom de Nederlandse coureur op naar 23e en later de 21e plek, daarbij herstellende van een paar langzame pitstops. In de laatste fase van de wedstrijd moest hij genoegen nemen met de 22e plaats, ondanks dat een Top-15 finish binnen bereik was. Een storing in de stuurbekrachtiging en een crash die hij niet kon vermijden, bleek fataal voor de ambities van Hezemans.

Loris Hezemans

“Het was een gekke race. Het was op veel manieren grappig, maar uiteindelijk was het gewoon jammer. Ik reed 15e met nog twee ronden te gaan toen de stuurbekrachtiging het begaf! Daarna liep iemand voor ons veel schade op en kon ik de crash niet voorkomen. Ik liep schade aan de voorkant op waarbij de motorkap openging, dus moest ik vol gas rijden en door de luchtgaten van de motorkap kijken. Absoluut een bewogen laatste paar ronden”, zei Hezemans na de race.

De 22-jarige NWES-titelkandidaat voelde zich onmiddellijk op zijn gemak in de zeer competitieve omgeving van de NASCAR Xfinity-serie en vocht deurkruk aan deurkruk tegen enkele van de beste NASCAR-rijders ter wereld, met een indrukwekkend tempo op de 4.048-mijl tellende baan van Elkhart Lake, Wisconsin. "Ik denk dat we het hele weekend veel vorderingen hebben gemaakt en dat we op weg waren naar een Top-15-klassering, maar uiteindelijk zaten we gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats", concludeerde Hezemans na afloop. "Ik hoop dat ik de kans krijg om nog een evenement te rijden, misschien als Europees kampioen, en deze ervaring te gebruiken om de volgende keer beter te presteren."

Loris Hezemans onderweg

De volgende wedstrijd voor Hezemans zijn de NASCAR Whelen Euro Series Semi Finals van 21-22 september op de Hockenheimring. De Nederlander won zijn eerste NWES-race op het iconische Duitse circuit en zal de play-offs betreden als één van de belangrijkste kandidaten om de titel van Euro NASCAR-kampioen te veroveren. Een titel die beslist nog meer deuren voor hem zal openen in Noord-Amerika.

Loris Hezemans uitstappen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS