Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Loris Hezemans in actie tijdens Nascar Xfinity Series race op Pocono Raceway: "Ontzettend blij" + LIVERY

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juni 2021 11:12

Aankomend weekend zal Loris Hezemans zijn traject voor het behalen van de NASCAR Cup Series licentie een vervolg gaan geven met de deelname aan de Xfinity Series race op Pocono Raceway. Dit met als doel om volgend jaar van start te mogen gaan in de NASCAR Cup Series.

Loris Hezemans Nascar Xfinity Series Pocono Raceway

In maart maakte Hezemans al succesvol zijn oval-debuut op de halve mijl lange baan van Phoenix Raceway. Voor het behalen van de licentie vereist NASCAR dat je met goed gevolg alle ovaal circuits hebt gereden. Vandaar dat Hezemans komende zaterdag aan de start zal staan op het 2,5 mijl lange circuit van Pocono Raceway dat ook wel bekend staat als “The Tricky Triangle”. Dit omdat het circuit kenmerkend is met een lay-out in de vorm van een driehoekig met maar drie bochten.

Dit keer zal Loris uitkomen voor het team van DGM Motorsports met de steun van Reaume Brothers Racing. De 2019 NASCAR Whelen Euro Series kampioen zal achter het stuur kruipen van hun #90 Chevrolet Camaro. "Ik ben ontzettend blij om aan te kondigen dat ik zal deelnemen aan mijn tweede NASCAR Xfinity race van het jaar en tevens mijn eerste op Pocono Raceway", zei Loris Hezemans. "De eerste prioriteit zal zijn om een cleane race te rijden en te finishen, terwijl ik toch zoveel mogelijk ervaring opdoe. Er zijn geen trainingen of kwalificaties, dus het gaat erom dat we ons zo snel mogelijk aanpassen aan het circuit en aan de auto en hoe die reageert op een snellere oval als Pocono, dit in tegenstelling tot Phoenix. Ik wil mijn sponsors Hezeberg Systems, Eurol, Momo en TimeZone bedanken voor hun steun."

De Pocono Green 225 Recycled by J.P. Mascaro & Sons zal verreden worden op zondag 27 juni. De groene vlag zal gezwaaid worden rond 18:00 CET.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS