Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Lorenzo van Riet sluit Supercar Challenge af met knappe zege: "Mooi om tot het laatste moment mee te doen om de titel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2019 12:20 • Print artikel

ASSEN – Het raceduo Lorenzo van Riet en Thijmen Nabuurs beleefde een mooi raceweekend op het TT Circuit in Assen. Op de baan waar ze twee maanden geleden hun eerste overwinning boekten in de Supersport 1-klasse van de Supercar Challenge, gingen ze in de eerste race op zaterdag weer met de overwinning aan de haal. En dus leek een onmogelijk geachte overwinning in het eindklassement plotseling weer haalbaar. In de tweede race streden beide heren voor wat ze waard waren, maar ze strandden op een handvol punten van hun concurrenten en teamgenoten Stan van Oord en Dennis de Borst. Toch overheerste bij de 20-jarige Castricummer Lorenzo de trots.

Lorenzo van Riet en Thijmen Nabuurs

“We hebben gestreden voor wat we waard zijn”, stelde een nuchtere Lorenzo na de race rustig vast. “We wisten van tevoren dat het een heel lastig verhaal zou worden om kampioen te worden, want we stonden 29 punten achter. Maar in de eerste race vielen onze concurrenten uit terwijl wij met onze overwinning de volle buit binnenhaalden. Het gat was daardoor nog maar 13 punten. Toen kregen we toch even het gevoel van: het zal toch niet?”

Zondag, in de tweede en laatste race van het seizoen, leek het sprookje voor Lorenzo en Thijmen heel even alsnog uit te komen toen de auto van hun concurrenten kwam stil te staan. Maar al snel vervloog de hoop. “Zij kregen de auto snel aan de praat en wij kwamen, mede door een tijdstraf van dertig seconden, niet verder dan de vierde plaats.” Toch was Lorenzo tevreden over het raceweekend en over het seizoen. “In de overall-stand zijn we tweede geworden met slechts vijf of zes punten achterstand op de kampioenen. En dat in mijn debuutjaar in de Supersport 1-klasse van de Supercar Challenge. Het was daarbij mooi om tot het laatste moment mee te doen om het kampioenschap.”

Het racetalent uit Noord-Holland reed vorig jaar nog in de Ford Fiesta Sprint Cup. De overstap naar de Supersport 1-klasse van de Supercar Challenge is hem niet tegengevallen. “Het zijn allebei voorwielaangedreven auto’s, maar deze gaan natuurlijk wel een stuk sneller en hebben een betere wegligging.” Terugkijkend op het seizoen is Lorenzo dik tevreden. “Thijmen en ik hebben een goed seizoen gereden waarin we een hoop hebben geleerd. En we zitten natuurlijk bij een goed team, Ferry Monster Autosport. In het kampioenschap bezetten wij plek één tot en met vijf. Dat zegt natuurlijk wel wat.”

Het hoogtepunt van het seizoen was voor het raceduo de overwinning in Assen eerder dit jaar tijdens de Gamma Racing Day. Dat ze zaterdag dat kunstje herhaalden, zegt wel iets over het constante niveau waarop de heren presteren.

Een volgend seizoen met Thijmen als teamgenoot ligt voor Lorenzo voor de hand, maar zo ver is het nog niet. “Ik heb voor volgend seizoen nog geen concrete plannen. We moeten eerst kijken wat we met het budget kunnen doen en wat binnen onze mogelijkheden ligt. Daar gaan we nu op ons gemak naar kijken. En ik weet niet wat de plannen van Thijmen zijn, ook daar hangt het natuurlijk vanaf.” In ieder geval is het dit jaar bij Ferry Monster Autosport goed geweest.

Lorenzo van Riet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Febo, Team Ferry Monster Autosport, Oldenburg Auto’s en Aan Zee Slapen en Van Riet Auto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS