Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Lorenzo van Riet en Henry Zumbrink in nieuwe BMW M2 Cup, Pim van Riet begint aan 44ste raceseizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2021 01:20 • Print artikel

ZANDVOORT – Het is tegenwoordig bijna een vanzelfsprekendheid in de Nederlandse racewereld, vader en zoon Pim en Lorenzo van Riet die elk seizoen samen de autosportcircuits in de Benelux aandoen met een potentie raceauto. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering. Pim gaat (opnieuw) deelnemen aan de Mazda MX-5 Cup, Lorenzo doet samen met teamgenoot Henry Zumbrink mee in de nieuwe BMW M2 Cup. Dit weekeinde rijden ze op het circuit van Zandvoort de eerste race van het seizoen. De auto's worden geprepareerd door Ferry Monster Autosport.

Van links naar echts: Lorenzo van Riet, Henry Zumbrink en Pim van Riet

“Het voelde goed vrijdag. Zaterdag hebben we eerst de kwalificatie en zondag twee wedstrijden. Ik kan nog steeds niet zonder het racen”, zegt Pim inmiddels 57 jaar oud en zojuist begonnen aan zijn 44ste (!) jaar in de autosport. “Ik vind het nog steeds leuk. Verleden jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de Mazda MX5-Cup en in de finalerace van het seizoen vocht ik mee met de jonkies om de podiumplaatsen dat geeft wel spirit. Dit jaar ga ik weer voor het podium.”

Pim van Riet begint aan 44ste raceseizoen

Natuurlijk kent Pim alle ins en outs van de Nederlandse autosport. Hij wordt dan ook niet snel meer verrast. Toch stapt hij ‘gewoon’ weer in. “Omdat de auto’s in deze klasse allemaal gelijk zijn, dat vind ik leuk. Ik wil competitie. Ik wil me meten en racen met dezelfde middelen. Ik vind Mazda of BMW’s de leukste cups. En racen in deze Mazda is niet simpel. Die moet je aanpakken om hard te gaan, het is eigenlijk gewoon een kart. Ik heb het naar mijn zin, daar gaat het om. Doe het voor mijn plezier, maar als ik er eenmaal inzit wil ik ook presteren.”

Zijn 21-jarige zoon Lorenzo, die de afgelopen jaren in de Supercar Challenge uitkwam, debuteert dit seizoen in de nieuwe BMW M2 Cup. “We gaan eindelijk weer beginnen”, aldus Van Riet junior. “Dit is heel anders dan de Supercar Challenge. Het leek ons een leuke uitdaging. De BMW M2 Cup heeft een leuke opzet. Het is heel lastig te zeggen wat het gaat worden. Iedereen rijdt op nieuwe of oude banden, weinig of veel brandstof. Maar ik weet zeker dat we er wel goed bijzitten.”

Lorenzo van Riet en Henry Zumbrink

Aan zelfvertrouwen dus geen gebrek. Maar Lorenzo heeft dan ook een zeer ervaren teamgenoot in Henry Zumbrink. Hij deelt dit seizoen de BMW met de 36-jarige coureur uit Amerongen. “Een nieuwe cup is leuk, juist omdat het in een cup de auto’s allemaal gelijk zijn. Dan komt het meer op de rijder aan”, aldus Zumbrink. Ik heb ooit GT4 gereden met een BMW. Daar lijkt het een beetje op omdat het een zwaardere cup-auto is. Samen met Lorenzo zijn we een snel duo!”

Lorenzo en Pim van Riet worden ondersteund door Van Vlotencar Amsterdam Noord Mazda en Ford dealer, Black Bull Tuning en Chiptuning Castricum, Renova en FEBO.

Henry Zumbrink wordt gesteund door Reede.nl, UEM Autoschade, shell Reede, Otto de Gooijer Auto's, Deko Sign, Alres Amerongen, Forté, CMC.nl, VHM Accountants, Mighty Mouse, Danielle Styling, Ciekeboe.nl en Explora.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS