Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Loic Duval met Peugeot om de 24 uur van Le Mans te winnen: "Nog niet een afgeronde job"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2021 13:06 • Print artikel

Loïc Duval won de 24 uur van Le Mans met Audi in 2013, nadat hij twee keer mis greep met Peugeot en de overwinning aan zijn neus voorbij zag gaan. Voor de Fransman is de terugkeer naar de endurance klassieker met het Franse automerk dan ook een soort van ‘unfinished business’. Duval wil graag een tweede Le Mans-overwinning aan zijn CV toevoegen.

Loic Duval


“Ik heb het gevoel dat ik een nog niet afgeronde job heb met Peugeot”, zegt Duval tijdens de lancering van de line-up van coureurs door Peugeot voor haar LMH-bolide. “Ik was in staat om met ze te racen in het verleden en ik kijk er echt naar uit om weer samen te gaan winnen.”

De Fransman vertrok na een DTM-avontuur bij Audi en is nu trots dat hij kan terugkeren in de Peugeot. “Het is speciaal voor mij, omdat het de eerste keer is dat ik vanaf het begin ècht betrokken ben bij een project”, zegt de voormalig Le Mans-winnaar. “Ik kan de opwinding voelen, maar ook de positiviteit, wetende dat we vanaf het begin samenwerken om er zodoende zeker van te zijn dat we het gereedschap hebben dat het beste is.” De 38-jarige Fransman kijkt ook uit naar het aantal fabrikanten wat naar het kampioenschap komt, zeker ook met het LMDh-chassis wat vanaf 2023 mag meestrijden. "Het belangrijkste item is voor mij dat je echt het momentum van de nieuwe hypercar kan gaan zien en ook hoeveel constructeurs zich bij de klasse willen voegen”, aldus Duval.Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS