Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Loic Duval met Peugeot naar Le Mans: "Samen hebben we nog unfinished business"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2021 09:01 • Print artikel

Loic Duval is een bekende naam in het sportscarracen. Zo reed de Fransman voor Audi in zowel het FIA World Endurance Championship als DTM. In 2013 won Duval met het Duitse merk de 24 uur van Le Mans. Voor hij furore maakte bij Audi, reed Loic twee jaar met de LMP1 van Peugeot, het merk waar hij volgend jaar mee terugkeert in de LMH-klasse van het WEC.


“In 2008 toen ik voor de eerste keer naar Le Mans kwam, werd ik een ongelofelijk fan van de race en het enduranceracen als geheel”, vertelt Duval tegenover de officiële website van de WEC. “Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik zowel in 2010 als in 2011 voor Peugeot in Le Mans reed. Toen ik het nieuws zag dat Peugeot terug kwam, wist ik dat het iets was waar ik onderdeel van wil uitmaken.”

De 24 uur van Le Mans is dus een race, die hij graag nog een keer op zijn naam wil schrijven. “In de motorsport zijn er een paar races die iedereen kent, Monaco F1, de Indy 500, maar Le Mans is het beste van het beste”, vertelt de Peugeot-coureur. “Misschien is het omdat ik Frans ben. Maar de uitdaging om in staat te zijn deze hoge snelheden te behalen, met zo’n consistentie, dat is ongelofelijk. En het rijden in zowel dag en nacht is ook iets ongelofelijks.”

Toch is het moment in 2010 met Peugeot dat nog het meeste in gedachten is gebleven, het moment dat ze met het podium in het zicht uitvielen. “Ik herinner mij het in Le Mans zijn met de 908 in 2010”, aldus Duval. “We kregen een technisch probleem, terwijl we op podiumpositie lagen. Het brak ons hard en het was lastig te verteren. Aan de andere kant is dat waarmee alles voor mij begon. Samen hebben we nog ‘unfinished business’ in Le Mans en het is tijd om de race samen te winnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS