Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Loic Duval en Norman Nato versterken Realteam Racing, dat promoveert naar het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2021 10:02 • Print artikel

Realteam Racing maakt dit jaar het debuut in het FIA World Endurance Championship met een Pro-Am inschrijving in de LMP2-klasse. Daarbij heeft het team de voormalig LMP1-coureurs Loic Duval en Norman Nato aangetrokken als versterking voor Esteban Garcia. Daarmee maakt het Zwitserse team, dat de afgelopen jaren in de European Le Mans Series een flinke stap vanuit de LMP3, waarbij het gebruik blijft maken van haar operationele partner TDS Racing. TDS Racing ondersteunt ook Racing Team Nederland. De twee coureurs nemen plaats naast teameigenaar Esteban Garcia, die afgelopen jaar als derde eindigde met David Droux in de LMP3. Droux wordt het komend jaar de reservecoureur.

Realteam Racing met Loic Duval en Norman Nato naar het FIA WEC


Voor Duval wordt het een hernieuwde kennismaking met TDS, toen hij in 2018/19 voor het Franse team reed. Vorig jaar reed de Fransman voor Audi in de DTM en kwam hij ook in actie voor Algarve Pro Racing in de LMP2. Nato eindigde als derde in het LMP1-kampioenschap van het FIA WEC met Rebellion. De coureur gaat zijn activiteiten met Realteam Racing combineren met zijn kersverse stoeltje voor Venturi in de Formule E.

“We zijn blij om de volgende stap te nemen door in de LMP2 van het World Endurance Championship uit te komen en om te strijden voor de FIA LMP2 Pro-Am Endurance Trophy”, reageert Garcia. “Na twee volledige seizoenen in de ELMS met David, een overwinning en een podium in het kampioenschap, was het tijd voor ons om deel te nemen in het WEC, alsmede in de 24 uur van Le Mans. TDS Racing gaat door om haar volledige ervaring in dit programma te brengen. Ik ben blij om het stuur te delen met twee coureurs die zo ervaren zijn als Loic en Norman.”

TDS Racing is blij dat zij twee teams dit jaar in het WEC hebben. “TDS Racing is blij om haar relatie met Realteam Racing te versterken”, zegt teambaas Xavier Combet. “De stap naar de LMP2 is het doorzetten van het bereikte resultaat van vorig jaar. Estebans passie voor de motorsport en de ervaring en professionaliteit van Loic Duval en Norman Nato gaat zonder twijfel van belangrijke waarde zijn in de race voor de titel in de Pro-Am categorie.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS