Formule 1

Logan Sargeant maakt tijdens Amerikaanse Grand Prix F1-debuut bij Williams

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2022 06:00 • Print artikel

Williams Academy-coureur en tweevoudig Formule 2-racewinnaar Logan Sargeant zal de Williams Racing FW44 op zijn thuiscircuit besturen tijdens de eerste vrije training van de Formule 1 Grand Prix in de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas in Austin op vrijdag 21 oktober.

Logan Sargeant

De Amerikaanse coureur zal Nicholas Latifi's FW44 overnemen voor de 60 minuten durende sessie die als taak heeft het team te helpen bij de voorbereidingen voor het weekend. Het uitje van Sargeant zal de tweede en laatste verplichte sessie voor jonge coureurs dit seizoen voor het team vervullen nadat Nyck de Vries in Spanje al de Williams over nam.

Na een indrukwekkende start van zijn eerste volledige seizoen in de Formule 2, met twee overwinningen en nog eens twee podiumplaatsen, staat de inwoner van Florida momenteel derde in het klassement met 119 punten op weg naar de zomervakantie.

De kleinzoon van Miljardair Harry Sargeant III staat in ieder geval te popelen om in de Williams te stappen: “Ik ben super enthousiast dat ik deze kans krijg om mijn eerste vrije training in Austin te rijden. De kans krijgen bij de Amerikaanse Grand Prix is iets heel speciaals voor mij. Ik wil Williams enorm bedanken voor het vertrouwen en geloof in me om goed werk te leveren. Het doel voor mij zal zijn om zoveel mogelijk te leren in de nieuwe generatie auto's. Ik kijk er naar uit om het meeste uit deze ervaring te halen en er echt van te genieten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS