Formule 1

Logan Sargeant schittert in Las Vegas en start GP als zesde: “Extra speciaal om hier te doen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 november 2023 17:09

LAS VEGAS – Tijdens zijn derde thuisrace dit seizoen mocht Logan Sargeant in Las Vegas voor het eerst sinds Zandvoort doorstromen naar het derde deel van de kwalificatie. Waar hij de vorige vijf weekenden als laatste kwalificeerde, noteerde hij vandaag in zijn Williams de zevende tijd. Door een straf van Carlos Sainz start de Amerikaan op de zesde positie. Sargeant is buitengewoon blij met deze prestatie.

Logan Sargeant

“Vandaag voelde het vanaf de derde training heel goed. Ik ben erg blij om drie afzonderlijke sessies uit te voeren en uiteindelijk het potentieel te benutten dat we hadden. Om het hier in Vegas te doen is extra speciaal, wat wordt benadrukt door het feit dat we hier een geweldige auto hebben. Het is niet eenvoudig om die prestatie te leveren, dus het feit dat we dat gedurende de hele sessie continu kunnen doen, is geweldig.”

Sargeant noemt de zesde positie op de grid enorm bevredigend: “We hebben hard gewerkt en wisten dat dit weekend een goede kans was en we zijn goed begonnen. Het belangrijkste is dat we twee auto's vooraan op de grid hebben. We hebben op de rechte stukken een erg vervelende auto voor anderen, dus we zullen proberen die in ons voordeel te gebruiken. Hopelijk kunnen we dit prestatieniveau voortzetten en een sterke race hebben.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS