Karting • Chrono

Lieke van Boekel (10) weer op het NK-podium in Eindhoven en beste Rookie: "Ik ben dubbel blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2021 09:24 • Print artikel

EINDHOVEN – De prijzenkast van Lieke van Boekel raakt steeds voller. Het 10-jarige karttalent uit Aarle-Rixtel ging op De Landsard in Eindhoven opnieuw met twee bekers naar huis. Ze werd derde in het Nederlands kampioenschap in de Rotax Max Micromax-klasse en was bovendien de beste rookie. In juni, ook op De Landsard, had de jonge Brabantse hetzelfde voor elkaar gekregen, al werd ze die dag ook nog eens uitgeroepen tot Driver of the Day.

Lieke van Boekel

Met twee bekers en een nog grotere lach stapte Lieke van het podium. “Het ging vrijdag bij de trainingen al heel goed”, zo vertelt de kartster die pas aan haar tweede kartseizoen bezig is. “Ik was meteen heel snel. In de kwalificatie reed ik de tweede tijd en toen wist ik wel dat er een goed resultaat inzat.”

In de pre-finale op zondag startte Lieke dan ook vanaf de eerste startrij (P2). “De start ging niet zo goed. Ik stond aan de buitenkant en het rijtje achter de nummer één kwam me aan de binnenkant voorbij. Daardoor lag ik ineens op de zesde plaats. In het restant van de pre-finale kon ik niet meer naar de eerste plaatsen terugkomen en ben ik vijfde geworden.”

Lieke nam in de finale direct revanche voor haar mindere start in de pre-finale. “In de finale had ik wel een goede start en kon ik meteen twee jongens inhalen. Daarna zat ik een beetje vast achter de nummer twee. Ik kon er niet voorbijkomen en achter mij kwamen ze steeds dichterbij. Ze gingen een beetje duwen, waardoor ik een plaats verloor, maar degene die mij geduwd had, kreeg een straf voor een klikbumper en zo ben ik alsnog derde geworden. Ik had het niet meer verwacht, al had ik stiekem wel gehoopt dat ik nog een plekje hoger zou eindigen.”

Lieke van Boekel

En zo eindigde Lieke net als in juni in Eindhoven weer op het podium. “Die eerste keer was nog net iets mooier, want daar had ik ook de beker voor Driver of the Day. Nu heb ik twee bekers: voor de derde plaats en beste rookie, dus ik ben dubbel blij. Ik sta nu vierde in het kampioenschap en zit heel dicht bij het podium van het Nederlands kampioenschap. Het zou heel mooi zijn als dat nog gaat lukken.”

Haar twee jaar oudere zus Jessie van Boekel had een weekend vol tegenslag in de sterk bezette Minimax-klasse. Ze reed sterk op haar nieuwe Lenzo kart, maar het ontbeerde haar aan het nodige geluk. “Ik heb wel goed gereden, maar in de finale werd ik eraf geduwd en viel ik helemaal terug naar achteren. Dat was heel jammer, want ik was al goed naar voren gereden. In de pre-finale spinde iemand achterstevoren en ging iemand over de kop. Die kon ik niet ontwijken en toen moest ik ook al vanaf de laatste plaats terugkomen. Zo was het een heel moeilijk weekend. Hopelijk gaat het bij de volgende race in Berghem beter. Daar gaan we hard voor trainen. De laatste weken hebben we veel in Eindhoven getraind, maar nu de volgende twee races in Berghem zijn, gaan we meer op dat circuit trainen.”

Lieke en Jessie van Boekel worden in hun raceactiviteiten ondersteund door hun ouders, Ecomation en Patrick de Vries van Poleposition.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS