Formule 1

Liberty Media bood Fernando Alonso bij Red Bull aan: "Honda krijgt al hoofdpijn als ze..."

Liberty Media heeft deze zomer aan Red Bull gevraagd of er mogelijk plek was voor Fernando Alonso. Dat zegt Dr. Helmut Marko die gekscherend het Amerikaanse bedrijf beschrijft als de nieuwe 'Alonso-manager'. Volgens de Red Bull-consultant boden zij de Spaanse coureur aan om hem aan een comeback te helpen.



"We zeiden direct dat we Alonso niet nodig hadden", zegt Marko tegen Auto Bild. "Het werkt ook niet met onze motorpartner Honda. Ze krijgen al hoofdpijn als ze de naam Alonso horen." Hoewel de lineup voor 2020 rond is met Max Verstappen en Alex Albon, geeft de Red Bull-consultant toe dat het team de Nederlander na dat seizoen kan verliezen.

"We moeten Max in 2020 een auto geven, waarmee hij wereldkampioen kan worden. Anders is hij weg", zegt de Oostenrijker. "Op het moment zijn er zaken aan de gang achter de schermen. Het worden beslissende weken."

Een terugkeer naar McLaren lijkt overigens ook onwaarschijnlijk voor Alonso. "We hebben het vertrouwen dat onze huidige coureurs het potentieel hebben om wereldkampioen te worden", aldus teamdirecteur Zak Brown over Lando Norris en Carlos Sainz tegenover Auto Motor und Sport.