Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Liam Lawson wint tweede Formule 2 sprintrace in Monaco, Richard Verschoor P7, Bent Viscaal P12 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 22 mei 2021 10:43 • Print artikel

Liam Lawson heeft de tweede Formule 2 sprintrace op het circuit van Monaco gewonnen. Dan Ticktum werd tweede en Oscar Piastri eindigde als derde. Richard Verschoor reed een keurige race. De coureur van MP Motorsport startte vanaf de veertiende positie en wist als zevende over de finish te komen. Bent Viscaal startte als dertiende en kwam als twaalfde over de finish. Later vandaag om 17:15 wordt de hoofdrace van de F2 verreden.

Top 8 Formule 2

Marcus Armstrong mocht oorspronkelijk van pole starten, maar door een probleem met zijn auto moest hij in de pitstraat beginnen. Hierdoor schoof Liam Lawson op naar pole. Alle auto's begonnen op de regenbanden, omdat het in de nacht behoorlijk geregend had. Bij de start was Oscar Piastri meteen beter weg dan Lawson en hij wist de leiding in de race over te nemen.

Marcus Armstrong, die vanuit de pit startte, kwam wel weg, maar moest vrij snel zijn auto stilzetten. Dit zorgde voor een korte virtual safety car. Toen de baan eenmaal weer vrij was, zette Lawson de druk vol op Piastri en wist hem uiteindelijk in te halen.

Piastri kwam daarna meteen vol onder druk te staan van Dan Ticktum. De Brit van Carlin probeerde daarna aan alle kanten Piastri voorbij te steken, maar dat lukte nog niet. Marino Sato was de volgende die zijn auto aan de kant moest zetten. Opnieuw was er even een virtual safety car. Felipe Drugovich en Guanyu Zhou kwamen op dat moment de pit in voor slicks. Dit bleek voor de twee niet de juiste keuze. De baan was toch te nat en even later moesten ze opnieuw binnenkomen voor regenbanden.

Nadat de baan weer werd vrijgegeven, was Lawson meteen goed weg en de Nieuw-Zeelander wist ten opzichte van de nummers twee en drie een gaatje te slaan. Ticktum probeerde opnieuw de aanval bij Piastri voor de tweede plaats en deze keer was hij wel succesvol. De top drie ging zo naar de finish toe. Richard Verschoor was ook goed bezig. Onze landgenoot wist naar een zevende plaats te rijden. Voor Bent Viscaal verliep het wat minder. Hij kwam even in contact met David Beckmann. De Duitser kon daarna niet meer verder rijden. Viscaal wist nog wel op P12 te finishen.

Uitslag tweede Formule 2 sprintrace in Monaco:

1   Liam Lawson 	Hitech Grand Prix   47:45.758
2 Dan Ticktum Carlin + 8.068s
3 Oscar Piastri Prema Racing + 8.833s
4 Juri Vips Hitech Grand Prix + 9.240s.
5 Theo Pourchaire ART Grand Prix + 10.169s
6 Ralph Boschung Campos Racing + 14.336s
7 Richard Verschoor MP Motorsport + 16.449s
8 Lirim Zendeli MP Motorsport + 21.452s
9 Jehan Daruvala Carlin + 23.962s
10 Jack Aitken BWT HWA Racelab + 24.378s
11 Robert Shwartzman Prema Racing + 47.293s
12 Bent Viscaal Trident + 1:11.957s
13 Alessio Deledda BWT HWA Racelab + 1 Lap
14 Guilherme Samaia Charouz Racing + 1 Lap
15 Felipe Drugovich UNI-Virtuosi Racing + 2 Laps
16 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi Racing + 2 Laps
DNF Roy Nissany DAMS DNF
DNF David Beckmann Charouz Racing DNF
DNF Christian Lundgaard ART Grand Prix DNF
DNF Marcus Armstrong DAMS DNF
DNF Marino Sato Trident DNF
DNF Gianluca Petecof Campos Racing DNF

uitslag onder voorbehoud


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS