DTM

Liam Lawson kan zich na Assen gaan opmaken voor de titelstrijd in de DTM: "De leiding nemen is echt positief"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 september 2021 17:15 • Print artikel

Liam Lawson behaalde afgelopen weekend twee indrukwekkende podiumplaatsen in Assen op het geliefde TT-Circuit, om daarmee de leiding in het DTM-kampioenschap 2021 te claimen, met nog maar twee ronden te gaan in het seizoen 2021. De Nieuw-Zeelandse coureur Liam Lawson ging het raceweekend in met de gedachte om voort te bouwen op zijn prachtige, dubbele overwinning van de vorige keer op de Red Bull Ring. Hij begon meteen op indrukwekkende wijze met een pole voor de eerste race van zaterdag.

2021 DTM Liam Lawson


Ondanks het feit dat hij 25 kg extra succesgewicht bij zich had, was Lawson in de race voor de overwinning tot het einde van een veelbewogen race, met twee safety car-fasen. In zijn #30 Ferrari 488 GT3 Evo 2020 werd hij uiteindelijk derde, terwijl Red Bull AlphaTauri AF Corse-teamgenoot Alex Albon een DNF op zijn conto kon bijschrijven, nadat hij aan het begin van de race door een rivaal werd geraakt. Lawson deed op zijn beurt wel goede zaken in Assen.

"De leiding nemen is echt heel positief en nu moeten we proberen dat in de laatste twee ronden vast te houden", zei Lawson. "De snelheid was goed. Ik ging 90 procent van de race voluit en probeerde Lucas Auer te pakken, maar ik kon niet dichtbij genoeg komen, dus proficiat aan hem en zijn hele team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS