Formule 1

Liam Lawson wipte Max Verstappen eruit: "Heel mooi om Q3 te halen"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2023 09:45

Liam Lawson zorgde er in het tweede deel van de kwalificatie in Singapore voor dat Max Verstappen eruit werd geduwd. Het verschil was slechts 0.007. De Nieuw-Zeelander, bij AlphaTauri nog altijd de vervanger van Daniel Ricciardo, was goed te spreken over zijn optreden op het Marina Bay Circuit. Toch vond Lawson dat er in Q3 nog meer had ingezeten.

Liam Lawson


"Natuurlijk is het heel mooi om Q3 te halen, maar we hebben er niet het maximale uitgehaald", aldus een zelfkritische Lawson op de website van zijn team. "Daar moeten we echt naar kijken. Het is jammer voor Yuki, want we hebben een sterke auto hier en hij voelt zich comfortabel in de auto."

Lawson denkt wel te weten waarom hij in Q3 niet nog een stap kon maken. "Ik denk dat het aan het opwarmen van de banden lag, want ik voel die extra grip niet. En daarnaast had ik veel verkeer in de laatste sector. Ik ben blij met Q3, maar in potentie hadden we verder naar voren moeten staan. Dat is jammer, maar ik leer nog steeds heel veel en er zit zeker nog meer in."

In de race start Lawson net voor Verstappen. "Het wordt voor mij een belangrijke race. Ik begon op een goede positie op P10, maar het wordt een lange race over 2 uur en dat wordt een uitdaging. We gaan proberen om er het maximale uit te halen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS