Formule 1

Lewis Hamilton ziet het somber in: "Max Verstappen gaat makkelijk winnen"

Uitgegeven door Bart • 12 september 2021 05:04 • Print artikel

Lewis Hamilton dacht te kunnen profiteren van de pure snelheid van de Mercedes. Met een 1-2 in de kwalificatie waren de Mercedes-coureurs ook sterk op weg, maar na de sprintrace zijn de rollen omgedraaid. Valtteri Bottas won weliswaar de sprintrace, maar start door een gridstraf achteraan. Lewis Hamilton verprutste zijn start en viel terug achter de McLarens van Daniel Ricciardo en Lando Norris.

Lewis Hamilton


In gesprek met Sky Sports F1 zag Hamilton geen kansen meer om de race te winnen. "Je zag de snelheid van Red Bull. Ik weet niet of Max sneller was dan Valtteri, maar hij staat nu op pole, dus zou de race makkelijk moeten kunnen winnen. Voor mij is het zaak om beide McLarens in te halen."

Hamilton zag een zeer sterke racepace bij Verstappen. "Ze hebben meer snelheid dan ze het hele jaar hebben gehad. Red Bull neemt iedere week updates mee. Wat mij vertelt is, hebben ze maar bij n race geen update meegenomen. Hun auto wordt continu beter en ze hebben het geweldig voor elkaar. Goed dat Valtteri de sprintrace heeft gewonnen."

In de race mag van Hamilton verwacht worden dat hij de McLarens kan verslaan. Als dat vroeg in de race gebeurt, kan hij wellicht ook op jacht naar Verstappen. "In de sprintrace hebben we de zachte band onderschat. We gaan een plan bedenken hoe we de McLarens willen verslaan en zo de schade kunnen beperken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS