Formule 1

Lewis Hamilton zegt dat focus van Mercedes op 2022 hem het 2021-wereldkampioenschap gaat kosten

Uitgegeven door Peter Vader • 28 juni 2021 08:01

Mercedes verliest dit seizoen terrein op Red Bull na opnieuw een teleurstellende prestatie. En dat verliezen gaat snel. Erg snel! Mercedes, de winnaar van alle zeven constructeurskampioenschappen in de Formule 1 sinds 2014, reed zondag een vierde race op rij zonder overwinning. Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton zag alleen de achterkant van de auto van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Stiermarken - het thuiscircuit van Red Bull - waarbij de leider in het kampioenschap gemakkelijk won. Om het nog erger te maken voor Mercedes, is de volgende race over zeven dagen de GP van Oostenrijk op hetzelfde circuit. "Ze waren veel te snel voor ons", zei Lewis Hamilton, die eindigde op de tweede plaats, eraan toevoegend dat de "rechte lijnsnelheid" is waar Red Bull zijn voordeel heeft.


Strijd is duidelijk veranderd
Waar Mercedes drie van de eerste vier races van het seizoen won, draait het sindsdien allemaal om Red Bull, waarbij Verstappen drie keer won en Sergio Perez één keer. "Een groot deel van dit seizoen was een behoorlijk goede strijd tussen ons twee met twee qua prestaties erg aan elkaar gewaagde auto's", zei Hamilton over zijn duel met Verstappen. "Maar dat is nu duidelijk veranderd", voegde hij eraan toe. Op zondag startte Verstappen vanaf pole en bleef hij de hele tijd voor, met een enorme voorsprong van 35 seconden op Hamilton en bijna 47 op Mercedes' Valtteri Bottas.

Kan Mercedes het tij nog keren?
Met Hamilton’s achterstand op leider Verstappen met 18 punten in het rijdersklassement en Mercedes met een achterstand van 40 punten op Red Bull in het constructeursklassement, vraagt iedereen zich af wat Mercedes nog kan doen om het tij te keren na acht van de 23 geplande races? "We moeten wat prestaties vinden. We hebben echt een upgrade nodig. We moeten pushen, ik weet niet waar, of het nu alleen de achtervleugel is of een upgrade van de motor," zei Hamilton in een bericht van wideworldofsports.nine.com. "Als we onze auto de rest van het jaar niet gaan ontwikkelen en verbeteren, dan is dit het resultaat dat je gaat zien." Niet dat Hamilton hoge verwachtingen heeft van grote verbeteringen aan zijn auto op korte termijn.


Focus wordt niet verlegd
"Natuurlijk zouden we graag upgrades en verbeteringen hebben, maar ik denk niet dat dat momenteel aan de orde is", zei hij. Mercedes maakt al plannen voor volgend jaar, wanneer belangrijke wijzigingen in de technische reglementen van de sport worden verwacht. Die waren in eerste instantie bedoeld voor 2021, maar zijn vanwege de coronapandemie uitgesteld. Teambaas Toto Wolff bevestigde zondag dat Mercedes de focus niet zal verleggen naar het huidige seizoen en dat ze grote updates zal brengen aan de auto van dit jaar. "Er komen nog een paar details, maar we komen niet met een gloednieuwe vleugel", zei Wolff.


Altijd verbeteren!
Voor Red Bull is het een ander verhaal. "Ik weet niet wat er met andere teams aan de hand is, maar van onze kant verbeteren we onze auto natuurlijk bijna elke race", zei Max Verstappen. "Je wilt altijd proberen om elk weekend te verbeteren. Zelfs een weekend als dit ziet er geweldig uit als je met een grote marge wint, maar het is nooit goed genoeg."

Maar als de vechter die hij is, zal Lewis Hamilton echter niet snel toegeven. "We hebben nog veel races voor de boeg en we moeten blijven pushen", zei hij. "We zijn wereldkampioen en we kunnen zeker verbeteren als we ons erop toeleggen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS