Formule 1

Lewis Hamilton zeer tevreden met kwalificatie: "P4 voelde nog nooit zo goed"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 10:32 • Print artikel

Lewis Hamilton kan terugkijken op een geslaagde kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Op een nat Circuit Gilles Villeneuve zette de Brit zijn Mercedes op de vierde startpositie. Het deed de zevenvoudig wereldkampioen in een zwaar en moeizaam jaar zichtbaar goed. Hamilton hoopt in de race naar het podium te kunnen rijden.

Lewis Hamilton


"Eerlijk gezegd voelt het geweldig, ik ben heel blij", aldus Hamilton op de website van zijn team. "P4 voelde nog nooit zo goed, als ik eerlijk ben. Misschien voelt het hetzelfde als in mijn eerste jaar in de Formule 1. In 2007 haal ik hier mijn eerste P4 in de kwalificatie en toen voelde het ook heel goed."

"Nu voelt het goed omdat we in een zeer moeilijk jaar zitten", vervolgt Hamilton. "We hebben in de nacht hard doorgewerkt, nadat we op vrijdag twee verschillende set-ups hebben geprobeerd. Voor de race hebben George en ik nog steeds een iets afwijkende set-up, maar we zitten in een goede startpositie. Hopelijk kunnen we deze positie minimaal vasthouden en wellicht nog beter."

Hamilton was al iets meer tevreden over zijn auto dan tijdens vorige raceweekenden. "Met deze auto moet alles samenvallen. Ik denk nu een beetje te weten hoe deze auto werkt en dat ik een ritme heb op dit circuit. Zeker in de kwalificatie heb je dat ritme nodig. Deze auto werkt op een andere manier en het is moeilijk om daaraan te wennen. Ondanks dat we het moeilijk hebben, hou ik van deze baan. We hebben nog veel werk te verzetten en ik hoop dat het hele team positief blijft. Mijn boodschap aan hun is: blijf pushen, we hebben jullie nodig, ik heb jullie nodig. We werken zo hard als we kunnen en ik geloof in dit team. Hopelijk stopt het stuiteren ooit en kunnen we de stap voorwaarts maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS