Formule 1

Lewis Hamilton zeer goed te spreken over samenwerking met FIA

Uitgegeven door Bart • 19 september 2022 08:32 • Print artikel

Sinds de laatste race van 2021 is er op organisatorisch vlak bij de FIA veel veranderd. Mohammed Ben Sulayem nam het stokje als voorzitter over van Jean Todt en stond direct voor een grote uitdaging om de gevolgen van de slotrace in Abu Dhabi te managen. Terugkijkend op deze periode toont Lewis Hamilton zich zeer tevreden over de koerswijziging. De zevenvoudig wereldkampioen ziet dat er meer met de coureurs wordt samengewerkt.

Lewis Hamilton


"Het is zeker geen gemakkelijke rol, voor niemand", zegt Hamilton tegenover GP Fans over de job van Ben Sulayem. "Het heeft altijd tijd nodig om te wennen, relaties op te bouwen en veranderingen door te voeren. Maar ik denk dat de coureurs altijd het belangrijkste moeten zijn. We proberen die connectie op te bouwen, iedereen, de GPDA, iedereen staat daar hetzelfde in. We willen allemaal helpen om het racen beter te maken. We willen de FIA helpen en Mohammed staat daar zeer open in. Dat gaan we op dezelfde manier voortzetten."

Hamilton kan persoonlijk ook goed opschieten met Ben Sulayem. "Ik praat best vaak met hem. Hij is ook competitief ingesteld en heeft zelf altijd geracet. Hij heeft de gedachtengang van een coureur. Daarnaast pleit hij voor diversiteit en pusht hij die omslag voor de toekomst. Hij wil met alle coureurs samenwerken en daar ben ik heel tevreden over."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS